perjantai 10. huhtikuuta 2015

Gluteenittomat kauraskonssit

Tai kotoisemmin kaurakakkarat. Maku päihittää ulkonäön onneksi mennen tullen. Tämä on ehdottomasti viime päivien leipähurahdus ja olenkin noussut muutamana aamuna leipomaan näitä tytöille ennen kouluun lähtöä. Ylösnousuakaan ei tarvitse aikaistaa kun parillakymmenellä minuutilla jos mielii aamulla nopeasti tuoretta leipää. 
Gluteenittomat kauraskonssit

4 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1-2 rkl hunajaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
250 g rahkaa
1 dl maitoa
- Yhdistä kuivat aineet ja hunaja 
- Nypi joukkoon voi/margariini 
- Sekoita joukkoon rahka ja maito
- Kauli taikina jauhojen avulla noin 1,5 cm paksuiseksi levyksi. Paina muotilla tai lasilla taikinasta kiekkoja, halkaisijaltaan noin 7 cm tai 
oikaise ja pyörittele jauhojen avulla taikinasta halkaisijaltaan noin 5 cm paksuinen pötkö jonka leikkaat 1,5cm paksuisiksi paloiksi
- Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia 225 asteessa

Se on kohta tehtävä Ikeaan reissu, että saa kaurakakkaroidensa päälle tätä seljankukka- appelsiinihilloa, niin hyvää ja mitä ihanin tekosyy. 
Ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle.
Heidi


6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja minusta näyttää myös herkullisilta. Näitä voisikin kokeilla. Ja tuo hillokin kuulostaa niin eksoottiselta, ei ole koskaan tullut maistettua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Aidafoun :) Suosittelen, ihanan pehmeita ja maistuvat hyviltä vielä seuraavanakin päivänä jos niitä vaan jää :) Toi hillo on on mielestäni tosi hyvää, harmittavan vähän suomalaiset käyttää tuotteissaan seljankukkaa. Onneksi on tuo armas naapurimaa :) Iloista viikonlopun jatkoa!

      Poista
  2. Hei! Olen leipomassa leipäsiä ja huomasin nyt uunia päällelaittaessa, että asteluku puuttuu. Eli missä asteessa leivät paistetaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi HiPsu :) Harmi että huomasin tämän vasta nyt. Skonssit paistetaan siis 225 asteessa. Asteet on lisätty tekstiin, kiitos sinun kun huomasit niiden puuttuvan :)

      Poista
    2. Kokeilinkin paistaa 225 asteessa ja hyvin onnistui! :) Korvasin rahkan turkkilaisella jogurtilla, kun rahkaa ei ollut saatavilla. Taikinasta tuli aika löysää ja nostelin ruokalusikalla taikina kasoja pellille ja hieman tasoittelin. Maukkaita oli, kiitos ohjeesta! :) Itseasiassa tänäänkin meinaan tehdä niitä!

      Poista
  3. Heippa! :) Vielä tarkistaisin tuon maidon määrän. Eli onko tuo 1 dl maitoa oikea määrä? Nimittäin maidon lisäämiseen asti taikinan koostumus on hyvä ja leivottavissa oleva. Mutta maidon lisäämisen jälkeen taikinasta tulee aika velliä ja se pitää lusikoida pelille. Oon tehny näitä nyt harvase aamu, mut nyt tuli mieleen tuo maidon määrä. En oo vaan ite uskaltanu mennä vähentämään sitä ennenkuin kysyn sulta. :)

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails