maanantai 26. tammikuuta 2015

Hävikistä herkuksi

Kovin oli viime viikko pulla- ja leipäpainotteinen leipomusten osalta. En oikeastaan koskaan pakasta pullaa enkä osaa (viitsi) niin pientä satsia leipoakkaan, etteikö siitä jotain hävikkiä jäisi. Silloin kun pullaa on leivottu niin melkein aina tulee tehtyä tätä ei niin mediaseksikästä pullavanukasta. Tämä on ollut aina mun ja Mister M:n suosikki ja yllätys yllätys, nyt on lapsetkin alkaneet lämmetä tälle herkulle. Täältä löydät oikein pätevän reseptin pullavanukkaaseen. Pullavanukkaaseen voit piilotella mitä vaan marjoja ja hilloja mitä milloinkin kaapeista sattuu löytymään. Omaan makuun tämä istuu parhaiten kylmänä, kun kaikki maut on tasaantuneet ja rakenne on hiukan tiivistynyt. Lisäksi vaniljajäätelöä tai kermaa ja marjoja, nam :) Kuvissa vielä varsin kuiva versio ilman munamaitoa. Ajatuksena oli kuvailla pullavanukasta vaihekuvina, mutta liekö kokilla ollut hiukan hoppu saada herkku uuniin.

Iloa alkaneeseen viikkoon, tehdään siitä hyvä yhdessä.
Heidi

4 kommenttia:

 1. Oijoi, tällaisia postauksia on vaarallista katsoa, kun on muuttanut ruokavaliotaan hiukan toiseen suuntaan, eli herkuttelua olen vähentänyt rutkasti, mutta joskus jotain pientä toki sallitaan, eli kiva idea tämä kyllä.

  Käyhän kurkkaamassa blogissani, siellä alkoi juuri kiva arvonta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sari :) Onneksi kuvia voi katsella. Samalla linjalla täälläkin koitetaan mennä, oikeaa tasapainoa etsien koska herkuista en halua kokonaan luopua :D) Tulen kurkkaamaan :)

   Poista
 2. Tämä olikin mulle ihan uusi juttu, täytyy kokeilla sitten joskus kun saa taas syödä normaalisti :) Meillä niistä harvinaisista pitkon jämistä on ruukattu tehdä köyhiä ritareita, tosin niitäkään ole syöty varmaan muutamaan vuoteen.

  Kivaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Katja :) Meille tämä on jo lapsuudesta tuttu pullaherkku. Samoi pullamusu, kuivaa pullaa sokerilla maustettun maitokahvin sekaan niin paljon kin vaan kuppiin mahtui :D Muistan että pienennä maistui mahtavalle, aikuisena en ole tätä tehnyt jos vaikka illuusio särkyisi :D) Köyhät ritarit on kanssa hyviä, mutta tosiaa harvoin tulee tehtyä, niinkuin pullaa muutenkin. Tsemppiä kämppäilyyn ja iloista tiistaita sinullekin :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails