tiistai 27. tammikuuta 2015

Pavlova

Jatketaan vielä hetki tällä makealla linjalla kun vauhtiin on taas päästy. Marenki, ikirakkaus. Kaikissa mahdollisissa muodoissa. Pavlova seikkailee kyllä aina aivan kärkikahinoissa kun haluan tehdä jotain mikä on raikasta, makeaa, rapeaa ja pehmeää. 
Tällä kertaa täytteeseen käytin purkillisen vispikermaa + kaksi purkkia passion proteiinirahkaa pehmeäksi vispattuna, tuoreita vadelmia, pakastemansikoita, passionhedelmää ja limelohkoja. 
Pavlova
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl väkiviinietikkaa
1 rkl maissijauhoja

+ Laita leivinpaperi pellille
+ Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
+ Sekoita joukkoon hitaasti sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jää vispilään huipuiksi  
+ Lisää maissijauhot ja etikka ja sekoita hyvin
+ Lusikoi valkuaisvaahto tasaiseksi ympyräksi leivinpaperille. Hommaa helpottamaan voit piirtää paperin nurjalle puolelle ympyrän lautasen ja lyijärin avulla.
+ Paista 140 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia. Ota lämpö pois päältä ja anna pavlovan olla uunissa vielä pari tuntia. Laita keittiöpyyhe uuninluukun väliin, että uuniin ei kerry kosteutta.

Joskus kun tekeminen jää pahuksen viimetinkaan niin irroittelen pavlovan leivinpaperista ja annan jäähtyä ritilällä ja näin olen nopeastikkin saanut ihanan rapean kuoren. Kokeilee ken uskaltaa :)

Oikein leppoisaa tiistai-iltaa sinulle.
Heidi

10 kommenttia:

  1. Kauniin ja raikkaan näköinen leipomus, nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miru, raikasta oli joskin myös passelisti makeaa :) Iloista viikonloppua!

      Poista
  2. Mä en sitten kestä kun nää sun kuvatKIN on niin ihania! Tää on varmaan taivaallisen makuista. Nim. osaan leipoa vain porkkanakakun

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Nipsu ja miljoonasti kiitoksia! Porkkanakakussa on huomattavasti enemmän liikkuvia osia, osaat varmasti♥ Hyvää viikonloppua!

      Poista
  3. Pavlova on ihanaa, meillä se kuuluu juhannuspäivän traditioihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Lumo :) Pavlova on usein meilläkin juhannuspöydässä ja paljon, paljon mansikoita. Leppoisaa viikonloppua!

      Poista
  4. Oi kun ihanan näköistä ja kuulostaa makean raikkaalta! Maltankohan odottaa viikonloppuun tämän tekemisessä.. Kiitos vinkistä tuohon passionrahkaan, kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anu :) Jos et malttanut niin toivottattavasti maistui juurikin makean raikkaalle :) Ihanaista viikonloppua!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiiros paljon Veera SP ja oikein hyvää viikonloppua!

      Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails