keskiviikko 28. elokuuta 2013

Viikon resepti | Kesän makuja - Yrttiöljy

Ystäväni on onnistuneesti koukuttanut minut ja itseasiassa koko perheeni ihanaan itse tehtyyn yrttiöljyyn. Varsinaista tarkkaa ohjetta ei tähän ole vaan näppituntumalla mennään. Ja kuten kuvista huomaatte, ei tämä hätähousu kerennyt ottamaan kuvia sen enempää yrteistä, öljyistä tai valmiista yrttiöljystä puhumattakaan. Tässä sitä on sekoitettu 3-4 teelusikallista 200 grammaan tuorejuustoon. Niin parasta tuoreen leivän päällä :)  
 
 
Yrttiöljy
 
Kerää reilusti mieleisiä yrttejä.
meillä on tässä sekoituksessa lehtipersiljaa, tavis persiljaa, paljon basilikaa, tuoretta oreganoa, vähän ananas salviaa, rosmariinia, noin 1 valkosipulin kuorituja kynsiä, suolaa ja noin litra rypsiöljyä.
 
Soseuttamiseen voit käyttää monitoimikonetta, tehosekoitinta tai sauvasekoitinta. Miksipä ei onnistuisi morttelissakin pienissä erissä?? Riivi yrttien lehdet oksista irti. Pehmeät varret voit leikata mukaan, poista puumaiset osat. Laita kulhon pohjalle reilusti öljyä osa yrteistä, suolaa ja valkosipulit. Surauta soseeksi. Jatka näin kunnes maku ja koostumus on mieleistäsi.
Öljy säilyy hyvin jääkaapissa, mutta kestää hyvin myös pakastamisen. Ihania kesän makuja viilenevään syksyyn ja kylmään talveen :)
 
 
Ihanaa aurinkoista keskiviikkoa sinulle!
Heidi


13 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä levitettä!

    Pakastan pestoa jääkuutiomuoteissa talvea varten, kesällä kun basilikapuskat ovat paljon muhkeampia. Teen pestosta aika kiinteää ja lisään sulatettuihin paloihin öljyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Lumo :) Olen ihan koukussa! Kiitos hyvästä vinkistä, terassilla kasvaa vielä iso puska basilikaa. Täytyykin pelastaa se pakkaseen :D

      Poista
  2. Oi kun näyttää mahtavalta! Tuossa onkin tosi kiva vinkki minullekin, kun perjantaina olen viemässä leipiä isolle porukalle maisteltaviksi, voisinkin kaveriksi tehdä tuollaista yrttiöljyä, kun takapiha on pullollaan vähällä käytöllä olleita yrttejä!

    Hyvän kuuloinen olisi myös tuo ekan kommentin pestovinkki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Mervi, nyt vaan yrttiöljyä tekemään, sopii hyvin vaalean ja tumman leivän kanssa. Lumon vinkki kuulosti kyllä niin kivalta, että ainakin itse aion sitä kokeilla :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. MOikka Melissa, niin minäkin :) Helpommalla ei voisi saada ruokaan vaihtelua ja lisää makua :)

      Poista
  4. Kuulostaapa hyvältä meinaan tuolla kasvimaalla noita yrttejä kasvaa. Siis voiko sitä pakastaa myös? Tämä on kyllä uutta minulle, mutta siellähän se säilyisi sitten talvellekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hilu, pakastaa voi :) Nyt vaan yrtit talteen ja kurkkappa tuo Lumon vinkki myös tuolta kommenteista :)

      Poista
  5. Näyttää ja kuulostaa ihan täydelliseltä! NAM! Harmi ettei leipä kuulu tällä hetkellä omaan ruokavalioon :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka little B :) Ei syytä huoleen, pelkkä öly esim. kalan päälle sipaistuna ennen paistoa antaa sille jo ihan uutta potkua :)

      Poista
  6. Kuulostaapas tosi hyvältä. Täytyy pistää muistiin ja kokeilla joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka AnuElina, kannatta ehdottomasti :) Hyvää ja riittoisaa :)

      Poista
  7. Tätä täytyy minunkin kokeilla. Kiitos ohjeesta. :)

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails