sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kookos-kaura hämähäkit

Taianomaisista aamuista on vierähtänyt jo parikin tovia ja ollaankin jo halloween tunnelmissa. Oikeastaan halloween tunnelmissa on mennyt koko kulunut viikko. Ensin tehtiin koulun diskoon valmisteluja ja keskiviikkona tehdyn leikkauksen jälkeen olo oli muuten vaan hiukan aavemmainen. Nyt toipuminen on jo oikein hyvällä mallilla, ihanaa olla kotona ja huomenna voi keppostella jo urakalla.
Koulun diskoon pyöriteltiin mm. kookos-kaurapalloja jotka tuunattiin hämähäkin näköisiksi. Silmiksi laitettiin ranskalaiset pastillit, pupilleiksi tipat sulatettua suklaata ja jaloiksi pyöriteltiin hopeatoffeesta narunpätkät. Osat kiinnitettiin valmiilla sokerikuorrutteella joka kuivuu kohtuullisen nopeasti.
Kaikki osat kannattaa tehdä valmiiksi niin hämppäreiden kokoaminen käykin sitten nopeasti.
 Muistelisin että alkuperäinen ohje taitaa olla Aku Ankan iloisesta keittokirjasta (på svenska) ja resepti nimeltään Trollkokosbollar. Usein tehtyjä ja hyväksi havaittu joten tässäpä tämä:

 100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kylmää vettä

Perusohjeen lisäksi koristeluun tarvitset tummaa suklaata, suklaaströsseliä, sokerikuorrutetta, ranskalaisia pastilleja ja hopeatoffeeta tai ohutta lakunauhaa.

1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään tasaiseksi massaksi. Helpoiten se onnistuu käsin.

2. Pyöritä massasta pieniä palloja, jos et halua hämähäkkejä niin pyöräytä tässä vaiheessa pallot vaikka kookoshiutaleissa ja laita valmiit pallot leivinpaperille. Säilytä viileässä.


 Täytyy tunnustaa, että näitä askarrellessa vilahti joulukin jo mielessä. Nämä puolta pienempinä, ehkä maustettuna espressolla tai konjakilla, kokonaan dipattuna tummaan tai valkoiseen suklaaseen ja pieniä tähtiä koristeeksi. Eipä aikaakaan kun joulukin on jo ovella ja monessa blogissa joulua jo varovasti fiilistelläänkin. Juhlitaan kuitenkin ensin halloween pois alta.

BOOOO!
Heidi




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails