maanantai 4. huhtikuuta 2016

Pinaattivohvelit ja tonnikalatahna

Heipä hei ja ihanan aurinkoista kevätpäivää! Kevättähän sen täytyy nyt jo olla kun kärpäset pörisee seinän vieruksilla ja kevätvuohenjuurien lehdet ovat nousseet kauniin vihreinä esille.  Kierros pihalla kertoi, että vielä sieltä ei mitään löydy lautaselle laitettavaa mutta ei siihen enää montaa hetkeä mene. Eiliseltä listalta unohtuikin kokonaan nokkonen, joka on kuin onkin oikein käyttökelpoinen vaikka pinaatin tilalle näihin vohveleihin. Pinaattivohvelit valmistuu vaikka vähän kiireemmälläkin aikataululla. Tonnikalatahnan ja taikinan voi laittaa jo aamulla valmiiksi. Päivälle ei jää enää kuin paistaminen. Itselläni on sellainen tupla vohvelirauta (jonka aikoinaan nappasin Lidlistä) jolla homma sujuu todella nopsaan.
Pinaattivohvelit (6:lle)

4 kananmunaa
6 rkl öljyä
9 dl maitoa
7 1/2 dl sämpyläjauhoja
suolaa maun mukaan
ripaus valkopippuria
150 g pinaattia/nokkosta

Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon
öljy sekä maito. Vispilöi jauhot joukkoon vähitellen, etteivät ne
paakkuunnu. Sekoita pinaatti/nokkonen viimeiseksi taikinan joukkoon.

Voit käyttää vohveleihin myös pakastepinaattia. Purista vain sulaaneesta pinaatista huolellisesti neste pois.
Tonnikalatahna

2 prk tonnikalaa
1 prk kermaviiliä

Sekoita tahnaksi ja mausta
maun mukaan sitruunamehulla, tillillä, pippurilla ja punasipulilla.
Nyt ei malta enää millään istuksia tässä koneen vieressä vaan pihalle on päästävä tutkimaan kukkapenkkejä vielä hieman tarkemmin. Ja tiedä jos vaikka haravaankin tarttuisi. 
Aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle!

Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails