sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kulhoruokaa


Viikolla tulee syötyä paljon edellisen päivän jämiä ja joskus pelkästään ruuan laittaminen esille toisella tavalla saa sen maistumaan jo hitusen paremmalta. Tämän kulhon pohjalle lisäilin ensin salaatit, päälle paistoin pienessä tilkassa öljyä ja punaisessa currytahnassa edellisen päivän riisit ja lämmitin kanakastikkeen. Salaattikin maistui taas oikein mukavalle hiukan lämmenneenä.  Pinnalle paljon lämmittävää chiliä ja pähkinöitä. Syömisen nautintoa lisää monenlaiset eri suutuntumat ja maut. Kun ruuassa kohtaa lämmin ja viileä, rouskuvan rapeaa ja kermaisen pehmeä niin alkaa arkiruokakin tuntumaan mielenkiintoisemmalta. 
Kohta pihalla kasvaa jo kaikki kohinalla ja salaatteihin saa taas uutta potkua villiyrteistä. Ainakin voikukanlehteä, poimunlehteä, apilaa ja vuohenjuurta tullaan lisäämään ahkerasti salaatteihin. Kauniit vihreä versot tuo jo lisävirtaa pelkästä katselusta. En ole kovin kokenut villiyrttien keräilijä enkä käyttäjä ja käytänkin vain ja ainoastaan niitä jotka varmaksi tunnistan. Maitohorsman tunnistan varmasti ja näin se tuleekin tänä keväänä kokeiltavien listaan. Olisikohan siitä parsalle kilpailijaksi? Kuinka sinulla, päätyykö lautasellesi tänä keväänä villiyrttejä missään muodossa?

Nyt siirretään nupit vielä arkiruokailusta tähän sunnuntain viettoon, ladataan akkuja ja otetaan rennosti. 
Ihanaa sunnuntaita sinulle.
Heidi

P.S Allaolevasta postauksesta pääset Lastenmessujen lippuarvontaan :)

4 kommenttia:

  1. Hei Heidi! Villiyrtit ovat valloittavia ja niin ihania. Kannattaa todellakin opiskella "rikkaruohot" kunnolla ja sitten nauttia niistä täysin siemauksin! Olen jo parin kolmen vuoden ajan käyttänyt villiyrttejä säännöllisesti osana ruokaamme. Opiskelen joka vuosi muutaman uuden kasvin ja maistelen uusia makuja! Ihanaa ja runsasrikkaruohoista kevättä kaikille! C

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka C :) Niihin olen kyllä tykästynyt joita olen kokeillut :) Viime kesänä piilottelin salaatteihin siankärsämön nuoria lehtiä, nekin oli hauskan mausteisia. Mun täytyy tulla sun oppiin niin tulisin hiukan rohkeammaksi näiden kokeilujen kanssa :) Iloista alkanutta viikkoa!

      Poista
  2. mmm.. näyttää huomattavasti herkullisemmalta, kuin minun eilinen viritelmä :D
    Noita rikkaruohoja kasvaa pihalla niin paljon, että syömällä eivät vähene. Nokkoslettuja ehdottomasti tänä vuonna ekaa kertaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Elisa :) Ei vähene meilläkään, pupunruokaa riittää niin kauan kun sitä jaksaa noukkia :D Nokkonen toimii, meillä ei ainakaan perhe ole huomannut eroa nokkosen ja pinaatin välillä jos ei sitä ole erikseen ilmoitettu, että tänään onkin ruuassa nokkosia. Aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle!

      Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails