lauantai 9. huhtikuuta 2016

Granola-banaanikakku ja arvonnan voittaja

Lauantai-ilta ja valtakunnassa kaikki hyvin. Oli tuossa päivällä muutama tunti lapsetonta, yksi musiikkileirillä ja pari sirkuksessa. Korvissa kohisi hiljaisuus. Muutamassa vuodessa hiljaisuus onkin totisinta totta, joten nyt nautinkin taas keittiöstä kantautuvista leikin äänistä. Tosin Mister M:n kanssa lähes yhteen ääneen todettiin että tulevaisuuden hiljaisuus täytetään matkustelulla. Sopiihan se, tai en ainakaan kovin hanakasti pistä vastaan. 
Mutta nyt ilman ontuvia aasinsiltoja banaanikakun ohjeeseen. Mikään kaunokainen ei tämä lättänä kakku ole, mutta sitäkin mehukkaampi pienten rapeiden yllätysten kera. Ja jäätelö, se tekee siitä suorastaan salonkikelpoisen.
Granola-banaanikakku

150g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 dl tomusokeria
4 kypsää banaania
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
80 g granolaa + vähän kakun päälle
(tähän laitoin AXA:n omena, appelsiini & kurpitsansiemen granolaa)

Voitele ja jauhota vuoka.

+ Kuumenna uuni 175 asteeseen.
+ Vaahdota voi, sokeri ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
+ Soseuta banaanit ja sekoita sose taikinaan. Lisää kananmunat.
+ Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää granola seokseen.
+ Kääntele kuiva-aineseos taikinaan
+ Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, pitkään kakkuvuokaan. 
+ Kypsennä kakkua uunin keskiosassa n. 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku ei saa jäädä taikinaiseksi.

Sitten arvonnan voittajaan. Satunnaisgeneraatorina toimi tällä kertaa Mister M ja arpa osui numerolle kolme. Paljon onnea Elmiira! Toivottavasti Lestenmessuilta löytyy paljon mieluista tekemistä ja katsomista.
Nyt olisi tämä lauantai-illan huuma sohvaa ja hyvää elokuvaa vaille valmis.

Rentouttavaa viikonlopun jatkoa sinulle.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails