sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Söpöyskohtaus ja suklaakakkua

Eilinen päivä kului isolla kirkolla keskimmäisen höpön kanssa ja aivan totta puhuakseni olen takuulla nuuhkinut kaikki huulirasva, -puna ja hajuvesitesterit läpi mitä kaupungista voi löytyä. Missä välissä hypättiin petseistä ja monstereista näihin härpäkkeisiin niin ei voi ymmärtää :) No sain kyllä perusteellisen perehdytyksen kaikilta osa-alueilta ja samalla pienen herätyksen siitä että esimerkiksi huulipunia voisi hankkia hieman rohkeimmissa väreissä.
 Butterick's:ssa meihin iski vaaleanpunainen söpöyskohtaus. Taisi olla jo eilen kummallakin mielessä ystävänpäivä ja samassa ajateltiinkin että olisi hauska yllättää loppuperhe tällä vaaleapunaisella söpöyskohtauksella. Matkaan lähti mukaan vaaleanpunaisia lautasia, mehupillejä, ilmapalloja ja serpentiiniä. Tigeristä löytyi vielä sydämen muotoisia kynttilöitä, mahtava söpöyssetti.
 Tänä aamuna  leivottiin kakku. Mummun luottokakku ja enokummin suosikki, Ullan suklaakakku. Kuivakakun pitäisi olla käytännössä ihan pala kakkua, mutta aina kaikki ei mene kuin Strömsö:ssä. Ei tälläkään kertaa. Vuoan voitelusta ja jauhotellusta huolimatta puolet kakusta jäi vuokaan kiinni. Siinä sitä sitä sitten ihmeteltiin kuinka pelastaa kakunpuolikas. Keskimmäisen kanssa aikamme pähkäiltyämme päädyttiin sivelemään suklaakakun pintaan lemoncurdia ja sen päälle pilven pehmoinen marenkikuorrutus. 
Ullan suklaakakku on kaikista kommelluksista ja yksinkertaisuudestaan huolimatta maukas suklaakakku. Joten jos et ole vielä kokeillut niin suosittelen lämpimästi. 

Ullan suklaakakku

3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 munaa
0,75 dl maitoa
175 g voita
0,75 dl vettä

+Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

+Sekoita sokeri, jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe sekaisin.

+Vatkaa munat ja maito ja sekoita edellisiin.

+Keitä vesi ja rasva ja lisää ne taikinaan.

+Paista 175 asteessa n. 1h uunista riippuen. Kokeile tikulla kypsyyttä.

Ihanaa ystävänpäivän iltaa sinulle siellä ruudun takana ja iloa uuteen alkavaan viikkoon!
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails