lauantai 30. kesäkuuta 2018

Mutakakku triplana


 

Lapsilla on varsin selvät sävelet kun kysytään mitä leivotaan syntymäpäiville. Keskimmäisen suosikkeihin lukeutuu mutakakku ja siitähän leivottiin sitten hiukan reilumman kokoinen versio. Ei ole omana kauas puusta pudonnut, maistuu se suklaa nimittäin oikein hyvin äidillekin.  Niinkuin monena muunakin vuonna vietimme yhdessä syntymäpäiviämme, ne kun ovat muutaman päivän välein. Keskikesän, valon ja kukkien lapsia siis. Mutakakun luottoreseptinä käytän tätä Leila Lindholmin mutakakkumuffinsi ohjetta. Kerro määrät kolmella, jauhota iso korkeareunainen kakkuvuoka (halk. 26 cm) ja paista 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Itse kokeilen loppupuolella paistoa sormin kakun reunoja jotka saa olla napakat ja kakku saa olla keskeltä vielä todella pehmeä. Jäähdytä. Kun kakku on jäähtynyt niin keskelle tulee reilu kuoppa. Täytä kuoppa haluamasilla marjoilla. Koristele syötävillä lehdillä tai kukilla. Tähän kakkuun kuivatin kurtturuusun terälehtiä jotka tuoksuvat aivan taivaalliselle ja maistuvat ylläripylläri, ihan ruusulle. 

Ihanaa lauantai-iltaa sinulle ja oikein hyvää lomaa kaikille lomalaisille. Nautitaan kesästä kukin tavallamme.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails