lauantai 13. tammikuuta 2018

Sunnuntaiaamut

Sunnuntaiaamut voisi alkaa aina brunssilla. Paljon kahvia, pikkuisen kuohuvaa, tuoremehua, hedelmiä, vohveleita, suklaata, tuoretta leipää, paistettuja kananmunia ja vielä vähän lisää kahvia. Viime viikonloppuna vietettiin Mister M:n syntymäpäiviä ihan perheen kesken, aamusta asti hiukset sekaisin ja pyjamat päällä rötväilen pitkälle päivään. Uskomatonta kyllä aurinko näyttäytyi ja onkin loppiaisesta loistanut oikealla paikallaan lähes joka päivä. Ihanaa terapiaa tällaiselle valoa kaipaavalle kesän lapselle. Leppoisan aamun takaa pienet esivalmistelut. Hedelmät leikattiin valmiiksi kelmun alle ja siirettiin kylmään odottamaan aamua. Focaccia taikina tehtiin myös illalla valmiiksi Leila Lindholmin reseptillä. Kun taikinaa kohotettiin yö yli niin hiivaa riitti murto-osa reseptin määrästä. Myös suolaa lisättiin  taikinaan maltillisemmin, reseptin määrä tuntui todella paljolta. Vohvelitaikina tehtiin myös illalla valmiiksi jääkaappiin odottelemaan aamua.  Aamuksi jäikin näin enää paistohommat, kattaus ja kahvin keitto. Rentoon aamuun kuuluu myös rento kattaus. Samaan pöytään mahtuun niin Iittalat, Arabiat, Ikeat, kirppislöydöt, uudet ja vahat, ehkä myöskin ne rakkaimat astiat ja asiat.  Huomenna aamulla ei odota pitkä brunssi, mutta kuitenkin kiiretön aamu vaikka työpäivä sattuukin olemaan. Oikein hyvin kerkiää juomaan vaikka puoli pannullista kahvia, ei ollenkaan huono. 

Ihanaa sunnuntaiaamua sinulle, siellä se kolkuttee jo ihan nurkan takana.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails