sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Chili - sisäinen villapaita

Yhteistyössä Pentik | Chilipäivää vietetään tulevalla viikolla ja sain sen kunniaksi testattavaksi Pentikin chili-suklaakahvia. Itse en tajuttoman vahvoista chilijutuista perusta, mutta sellainen lempeä polte ja lämpö etenkin näin talvella on ruuissa ja juomissa  tervetullutta. Kanvinkeittimestä levisi heti aamusta ihana suklainen tuoksu koko kotiin kun keittelin ensimmäistä satsia chili-suklaakahvi muffinsseja varten. Toisella kerralla keiteltiinkin jo koko pannullinen isoihin lasipurkkeihin. Maustetut kahvit on siitä hauska juttu, että niitä ei tarvitse sen kummemmin tuunailla vaan makua löytyy omasta takaa yleensä oikein riittävästi. Niin tässäkin tapauksessa. 
CHILI-SUKLAAKAHVI

+ keitä pannullinen chili-suklaakahvia,
mitta/kuppi

+ mausta valmis kahvi makusi mukaan vaniljasokerilla ja ruokosokerilla.
Sekoita hyvin.

+ kaada kahvi valitsemiisi kuppeihin/kulhoihin/viinilaseihin tai lasitölkkeihin.

+ Laita päälle reilun kokoinen pallo vaniljajäätelöä.

+ koristele chilijauheella ja halkaistulla chilillä 

CHILI-SUKLAAKAHVI MUFFINSSIT
6 isoa muffinssia

2 pientä kananmunaa
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 leivinjauhetta
1 1/4 vaniljasokeria
chilijauhetta teelusikan kärjellinen (tai maun mukaan)
1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata rouhittuna + 6 palaa muffinsien keskustoihin
1 1/4 dl kermaa
75 g sulatettua voita/margariinia
1/2 dl chili-suklaakahvia

Kuorrutus

tomusokeria
chili-suklaakahvia

+ vaahdota munat sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
+ sekoita kuivat aineet keskenään.
+ sekoita kahvi, kerma ja voi keskenään
+ lisää kuivat aineet ja nesteet muna-sokerivaahtoon vuorotellen
+ lusikoi taikina isoihin muffinsivuokiin ja paina taikinan keskelle suklaapala.
+ paista 200:ssa asteessa, uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
+ anna muffinssien jäähtyä hiukan ja kostuta muffinssit chili-suklaakahvilla. Anna kahvin imeytyä hetken.
+ leikkaa muffinsin hattuun pieni tasainen kohta ja käännä muffinssi nurinperin tarjoulualustalle ja poista vuoka niin saat tasaisen puolen ylöspäin. 
+ sekoita n. 2 1/2 dl tomusokeria varovasti kahvia (teelusikka kerrallaan) kunnes siitä on tullut tasainen notkea tahna. Kuorruta muffinsit ohuelti.

Jos tarjoilet muffinsit hieman lämpiminä niin suklainen sisus on vielä ihanan valuvaa, nam!


Meillä lapsilla ja Mister M:llä on alkanut ansaittu talviloma ja niin on monella muullakin näillä leveysasteilla. Omissa toiveissa siintää siis remontin nytkähtäminen taas hiukan eteenpäin. Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa kaikille lomaileville.
Heidi 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails