lauantai 20. helmikuuta 2016

Ensimmäisiä kokeiluja | Mutakakkumuffinit

Muistatteko kun eilen päätin istua tiukasti koneen ääressä ja aloittaa loman vaarallisesti vaikka keittiöstä kuului aika kiihkeän oloista tulkintaa suklaamuffinireseptistä. Tässä on kuulkaa lopputulos. Olipa jännittyneitä tyttöjä kun toivat mulle ensimmäisen maistettavaksi. Eipä olisi voinut paremmin onnistua, joten taidan edelleenkin pysyä poissa keittiöstä kun lapset haluavat kokeilla jotain keskenään.

Tässä vielä resepti minkä mukaan tytöt leipoi nämä suklaaherkut.

Mutakakkumuffinit
n.16 kpl
 
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1/2 dl öljyä
1 dl vaaleaa siirappia
(tavallinenkin käy)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl hyvänlaatuista kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
100g n. 70% suklaata
 
Kermavaahtoa ja tuoreita marjoja koristeluun.
 
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sulata voi, lisää siihen öljy ja siirappi. Sekoita neste munavaahtoon.
4. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.
Rouhi suklaa ja sulata rouhe vesihauteessa (mikrokin  käy). Sekoita sula suklaa taikinaan.
6. Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla.
7. Kypsennä muffineja uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Muffinit vajoavat keskeltä, kun otat ne uunista. Jäähdytä.
8. Koristele muffinit.
Iloa lauantaihin!
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails