lauantai 31. lokakuuta 2015

#omenakakku #kuppikakku #halloween #boo

Halloweenia on meillä vietetty käytännössä koko viikko enemmän ja vähemmän. Nyyttäreitä, koulun diskoa ja tietysti tämä varsinainen päivä kruunaa kaiken. Lapset palasivat juuri karkki tai kepponen kierokseltaan aivan uskomaton saalis mukanaan. Kiitos vaan kaikille kohteeksi joutuneille naapureille!
Edellä mainituista syistä tuli vähän leivottuakin ja tällä kertaa tein mehevää omenakakkua joka taipuu moneksi. Nyyttäreihin omenakakkua kuppikakkuina, piparkakkurahka  kuorrutuksella kera marenkihaamun.
Omenakakku

3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl maitoa
3 1/2 vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

täyte:
(tee täyte ensin)
2 isoa omenaa
2rkl voita
2rkl sokeria
2 tl kanelia
+ Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhoita vuoka valmiiksi.
+ Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
+ Sulata voi ja lisää siihen maito. Lisää seos vaahtoon.
+ Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.
+ Poista omenista siemenkodat ja leikkaa paloiksi. Paista paloja sokerilla ja kanelilla maustetussa voissa, kunnes niihin tulee hiukan paistopintaa ja ne alkavat pehmetä.
+ Sekoita omenanpalat taikinaan ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
+ Kypsennä kakkua keskiosassa 25-30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi.
 + Jäähdytä kakkua hiukan ja kumoa se lautaselle.

#rauhallista #pyhäinpaivä #iltaa
Heidi



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails