maanantai 27. huhtikuuta 2015

Pikkuisen pihalla

Aurinko vilahtelee ja siivoaminen kiinnostaa kuin kilo kiviä. Kun pihalle kantaa jotain tuuletettavaa niin joka kertalöytyy jotain paljon mielenkiintoisempaa kuin vaikka mattojen tamppaus. Niinkuin esimerkiksi todella pulleat alppikärhön nuput (nyt jo!!) tai juuri kukkaan puhkeamassa olevat pensaat ja kevätvuohenjuuret. Orvokitkin voisi istuttaa jo ruukkuihin. Näyttäisivät kestävän jo hienosti ja eikä kovien yöpakkasien vaara taida olla enää kovinkaan suuri. Näin alku keväästä ja kesästä kerään melkein kaikki kukat sisäänkäynnin läheisyytteen missä ne näkee mennen tullen. Terassilla ei tule vielä varsinaisesti oleskeltua, mutta jotain pientä sinnekin pikkuhiljaa laitellaan. Koska keskittymiskyky siivoamisen suhteen on tänään täysi nolla niin täytyy ottaa vanha kikka apuun. Puhelimeen ajastin päälle vaikka vartiksi, imuroidaan siinä ajassa niin paljon kuin kerkiää. Pieni tauko ja jatketaan imurointia. Jos joku ihmettelee, että kuinka kauan imuroiminen voi viedä niin meillä siinä menee helposti reilu tunti, usein pidempäänkin. Joskus haikailen vanhoja aikoja kun koko kämppä oli siivottu alle tunnissa :) Mutta ei nyt auta tässä peffaa pidempään  lepuutella, huomenna olisi nimittäin taas pienet kekkerit. Sii juu ja oikein ihanaa viikon alkua!
Heidi

10 kommenttia:

 1. Kukapa sitä siivoamisesta innostuisi!

  Orvokit istutin parvekkeelle viikonloppuna. Muut kukat ja yrtit saavatkin odottaa myöhempään. Tänä vuonnakaan en idättänyt mitään kasveja, parina vuonna meni niin mönkään, ostan mieluummin hyvät taimet valmiina (ja istutettavat yrtit osan ihan ruokakaupasta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Lumo :) Niin totta ja nykyään aina vaan vähemmissä määrin :D) Onneksi tulee kesä ja voi siirtyä ulos asumaan. Yrtit olen itsekkin ostanut valmiina ja sitten niitä istutellut isompiin purkkeihin ja niistä riittäkin yleensä kivasti koko kesäksi. Muita viherpiiperryksiä koitan saada taimeksi asti mutta aika honteloilta vaikuttaa ainakin vielä :D)

   Poista
 2. Minulla on tapana tehä hieman tarkempi siivous tuossa kesä kynnyksellä ja kesälläpä meillä ei juuri sisällä siivoilla, silimäsiistillä mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Lovviisa :) Toivotaan oikein pitkää ja lämmintä kesää. Meillä nämä kevään synttärit aiheuttaa tällaista pientä paniikinomaista siivoilua mutta kesää kohden koti muuttuu jossain vaiheessa kesäkodiksi ja pahin polku terassin kautta veskiin mopataan pois vasta silloin kun sitä ei enää kestä katsella :D

   Poista
 3. Voi miten kauniita kuvia, ihan kuin näissä olisi jo pilkahdus kesää =) Tosiaan ei näin keväisin juurikaan tuo siivoaminen innosta kun on niin paljon ihanaa ihmeteltävää =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moiika Jori ja kiitos :) Nyt on taas toivoa kesästä, toissapäivänä satoi räntää vaakaan :) Iloista iltaan taittuvaa vappupäivää :)

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia! Niin kesäisiä <3 Pakko varmaan huomenna käydä hakemassa muutama kesäkukkanen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Miia ja kiitos :) Nyt alkaa olla taas kivat istutuskelit :)

   Poista
 5. Upeita kuvia!
  Täällä sormet oikein syyhyää päästä uuden kodin puutarhaa kaivelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa :) Samma här, kun vaan kerkeisi kuokkimaan niin paljon kuin haluaisi niin mikä olis ihanampaa :D

   Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails