torstai 8. tammikuuta 2015

Slow Food Pizza

Tässä pitsassa ei ole mitään muuta hidasta kuin kohotusvaihe ja siinäkin voi oikaista jos niin haluaa. Hitaasti jääkaapissa kohottamalla pohjaan saadaan kuitenkin rutkasti lisää makua. Joskus italiassa ihmettelin miten eräskin mamma söi pelkkää pitsapohjaa jonka päälle oli pirskoteltu oliiviöljyä. Enää en ihmettele, varsinkin jos se oli näin hyvää. Saatanpa lukeutua kohta itsekin näihin mammoihin. Sitruunaisen ranskankermatäytteen kaveriksi sopii yhtä hyvin kylmäsavustettu lohi kuin ilmakuivattu kinkkukin. Tämä ohje on lähes yksi yhteen tämän soppa 365 sivun ohjeen kanssa. Sieltä löytyy muutenkin kaikkea kivaa kokkailtavaa joten kannattaa käydä kurkkaamassa jos et ole vielä käynyt.
Pitsapohja 
2 keskikokoista pitsaa tai 18 pikkupitsaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
1/5 pkt tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä

Täyte
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
2 tl puristettua sitruunan mehua
1 tlk ranskankermaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
80 g ilmakuivattua kinkkua
1 rkl oliviiöljyä
tuoretta rucolaa
paahdettuja auringonkukan- tai pinjansiemeniä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen kiertoilmatoiminnnolla. Laita kaksi uunipeltiä kuumenemaan uuniin 5 minuutiksi. Kun paistat pizzan kuumennetulla pellillä, pohjasta tulee rapeampi.
Levitä kaksi leivinpaperia pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele taikinapalat palloiksi. Painele taikinapallot liiteiksi leivinpapereiden keskelle. Jauhota pinta ja kauli ohuiksi pohjiksi. Vedä pohjat leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Esipaista pohjia noin 10 minuuttia tai kunnes reunat alkavat saada väriä.
Tee sillä välin täyte. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ne ranskankermaan. Lisää mustapippuri ja suola. Sekoita hyvin.
Ota pizzapohjat uunista. Jaa ranskankerma pohjien päälle ja levitä tasaiseksi. Paista noin 3 minuuttia, kunnes pizzojen reunat ovat kypsät.
Levitä kinkkuviipaleet pizzoille; halutessasi laita pizzat vielä uuniin minuutiksi. Lisää lopuksi tuoreet rucolanlehdet, paahdetut siemenet ja muutama tippa oliiviöljyä. Vielä myllystä ripaus mustapippuria niin se on siinä.


Huomenna se olisi taas perjantai. Aika sopivan mittainen arkipyrähdys tällainen kolme päivää. Oikeastaan on ihanaa, että vastassa on ihan tavallistakin tavallisempi viikonloppu.

Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails