keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kukkia, valoa ja kirkastava vinkki

Nyt sen tuntee jo kropassa kun valon määrä lisääntyy huimasti. Aamulla on jo kohtuullisen valoisaa kun kello soi. Lintujen laulua ja luometkaan ei paina enää niin paljoa kuin kuukausi sitten. Huippua! Muutama vuosi sitten tuli pitkän kuuman kesän jälkeen totaalinen pysähdys, aivan kuin olisi juossut päin seinää. Miksi näin? Kun on aamulla valoisaa ei malta nukkua ja kun illalla on valoisaa ei malta mennä nukkumaan. Aavistuksen huono yhdistelmä kun kuulun siihen ihmisryhmään joka mieluiten nukkuisi säännöllisesti 7-8 tuntia yössä. Mutta hei, ei se haittaa vaikka vastakin näitä äkkipysähdyksiä ja lamaantumisia tulee, onhan tämä valon lisääntyminen niin ihanaa. Ja nyt  olen sentään jo tiedostanut miksi näin käy. Voisi tietysti ottaa opikseen ja kokeilla vaikka pimennysverhoja tai silmälappuja. Kukkakaupasta kipaisin hakemaan ruusun, kryssan ja neilikan tuomaan iloa olohuoneen päydälle. Olihan se samalla pieni palkkio  itselleni kun sain olkkarin järjestykseen kaiken pyörityksen jälkeen ja verhot silitettyä jotka odotti varmaankin sen neljä viikkoa tuolin päällä. Kaiken pyörittelyn jälkeen kaksi huonekalua vaihtoi paikkaa ja yksi muutti uuteen kotiin. Mutta menihän se päivä kätevästi noiden parinkin kalusteen  kanssa jumpatessa.


Tähän loppuun vielä pieni vinkki jos olet kyllästynyt värillisiin Tine K tuikkulyhtyihin. Laita kattilaan konetiskiaine tabletti tai kaksi, kuumaa vettä ja anna liota yön yli. Seuraavana päivänä pese tiskiharjalla tai karheammalla sienellä. Kirkkaita tulee kuten kuvista näkyy. Sitten vaan odotellaan uusia sesonkivärejä :)

Heidi 


11 kommenttia:

 1. Kyllä tosiaan huomaa valoisuuden lisääntyneen, ja se on ihanaa! Kauniita kukkia, erityisesti nuo krysanteemit ja neilikat. Jotenkin erityisen kivat värisävyt niissä myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Elisabet :) Kyllä totisesti huomaa :) Nyt on ollut kukkakaupoissa paljon juurikin näitä kaikenlaisia vihertäviä kukkia.
   Iloista viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Kauniit sesonkivärit! Ihanaa kevätfiilistä! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä noita Faceteja koskien! Pitääkin kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Melissa :) JaanaK tossa alempana vinkkaa, että astianpesukoneessakin irtoaa tosi näppärästi :D Iloista viikonloppua sinulle!

   Poista
 4. TOI RUUSUKUVA !!!
  Mielettömän ihana. Samoin muutkin, ihanan herkkistä ja loistava tapa "käyttää kimppu loppuun" :)
  Itse ajelen pääsääntöisesti töihin kuuden maissa aamulla, silloin vielä yönpimeää, mutta äkisti se siitä valkenee! Jotenkin joka kevät tulee tää valo niin ihanana yllärinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Nipsu ja kiitos! Juu ei kannata koko kimppua heittää kerralla pois :) Muutaman viikon päästä on kuudeltakin jo tosi valoisaa. Ja uskomatonta tosiaan, että aina tämä valon määräkin tulee yllätyksenä :D)

   Poista
 5. Heippati hei, ihan kuule riittää että laittaa tuikkulyhdyt tiskikoneeseen.. Mieheni nimittäin ilmeisesti halusi kirkkaat tuikkulyhdyt ja nyt meillä sellaiset on :)))

  Mukavaa valoisaa kevättä!

  t *jaanaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka JaanaK :) Hahaa, aivan mahtavaa, astianpesukoneeseen siis !

   Poista
 6. Täytyykin heittää tuikkukippo koneeseen. Jotenkin ajattelin noiden olevan ihan läpivärjättyjä mutta siis kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails