tiistai 25. helmikuuta 2014

Leivottiin Leilan kanssa

Tällä kertaa leivottiin Leilan pala kakkua kirjasta suklaisia banaanikuppikakkuja. Ihan täydellinen resepti hävikistä herkuksi kun banaanit on niin ruskeita, että seuraava osoite olisi komposti. Tai tietysti vielä parempi osoite olisi ollut smoothie, mutta surautetaan se sitten seuraavalla kerralla. Nyt oli saatava lapsille ohjelmaa vähän pidemmän kaavan mukaan. Tällä kertaa rohkaistuin jättämään Mister M:n paistovahdiksi siksi aikaa kun itse pinkaisin asioille. Arvaatte varmaan, että hippasen jännitti. Oikein hyviä niistä tuli, mutta paistovahti pitää kannastaan kiinni, että paistoaika oli lähempänä puolta tuntia kuin viittätoista minuuttia joka mainitaan reseptissä. Kehotan pysymään siis uunin lähettyvillä ;) 

Suklaiset banaanikuppikakut
12 kuppikakkua

3 luomukananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3 1/2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
4 rkl hyvälaatuista kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa hyvälaatuista suklaata
(kaakaopitoisuus 70%)
2 banaania 
1 rkl kanelia

(ilman banaania ja kanelia saat hyvän perusohjeen suklaakuppikakuille)

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3 Sulata voi ja lisää siihen kermaviili sekä kahvi. Lisää seos munavaahtoon.
4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, kaneli ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.
5. Rouhi tumma suklaa karkeaksi rouheeksi ja sulata rouhe vesihauteessa (kuumankesävässä kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä). Lisää taikinaan.
6. Viipaloi banaanit ja sekoita taikinaan.
7. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla.
Kypsennä kuppikakkuja uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. (?)


Jos haluat oikein superherkkua niin tässä vielä kuorrutteen ohje. 

Suklaakuorrute
60 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl hyvälaatuista kaakaojauhetta
100 g maustamatonta levittyvää tuorejuustoa, esim. Philadelphia
1 rkl lämmintä kahvia

1. Sekoita voi, tomusokeri, kaakaojauhe, ja tuorejuusto hyvin sekaisin. Lisää lopuksi joukkoon kahvi.
2. levitä kuorrute kuppikakkujen pinnalle ja koristele ne strösselillä tai koristekukilla.

Täällä on parhaillaan niin upean aurinkoinen ilma että kauppareissulle sai jo vetäistä kevättakin päälle, ihan mahtavuutta!
Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle.
Heidi 

6 kommenttia:

  1. Tänään on tosiaan ollut ihanan keväinen päivä! :) Hyvältä kuulostaa tuo resepti, pitänee kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Melissa :) On kyllä ollut, teki mieli melkein ottaa terassikalusteet esille mutta onneksi maltoin vielä mieleni :D Muffinssit oli tosi meheviä ja vaihtelua sekin, että banaaneista oli oikeita sattumia. Itse tulee yleensä laitettua banaanit aina muusattuna taikinaan :)

      Poista
  2. Näyttää kyllä superherkullisilta, pakko ottaa resepti talteen :)

    VastaaPoista
  3. Kuorrutteen ohjeessa on pieni fiba (kaakaojauheen määrä). Näyttää kyllä herkulliselta, pitää pistää resepti talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Krisse :) Nyt on mittayksiköt paikallaan, kiva kun huomasit ja mainitsit asiasta niin saatiin virhe korjattua. Iloista päivän jatkoa!

      Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails