maanantai 11. marraskuuta 2013

Purtavaa

 
Rapeita leipätikkuja tulee rouskuteltua ihan huomaamatta. Illanistujaisiin, glögihetkeen tai pikkujouluihin saat tästä edususkelpoisen sormiruoan kun lisäät päälle pienen palan hyvää juustoa ja hilloa. Jos maustat leipätikut tillillä ja sormisuolalla niin saat mainion kaverin erilaisille kaloille, mädille ja kananmunalle. Paistoaika oli näissä mielestäni pidempi kuin reseptissä suositeltiin. Niin ja ritilällä jäähdyttäminen kannattaa, ei tule sitkeitä näkkäreitä :)Itse leipominen ei ole aikaavievää, mutta kannattaa huomioda, että taikinan nostatusaika on 12 tuntia. Nyt en muista mistä lehdestä resepti on napattu, mutta jos jollekkin on tuttu niin huikatkaa.


 
LEIPÄTIKUT
 
50 g hiivaa
5 dl vettä, noin 37 asteisena
1 1/2 tl suolaa
n.10 dl karkeita ruisjauhoja +
vähän leipomista varten
1/2 dl auringonkukan siemeniä hienonnettuna
 
 
TEE NÄIN
 
1. Murenna hiiva kulhoon ja liuota se veteen. Sekoita joukkoon loput ainekset ja vaivaa taikinaksi. Anna nousta jääkaapissa noin 12 tuntia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Vaivaa taikina hyvin jauhotetulla leivinalustalla. Jaa taikina noin 8 yhtä suureen palaan.
4. Kauli palat mahdollisimman ohuiksi ja leikkaa noin 4*20 cm suikaleiksi. Nosta suikaleet leivinpaperin päälle pellille.
(Jos haluat lisätä pinnalle mausteita, yrttejä tai suolaa niin sipaise leipätikun pintaan ensin sudilla vähän vettä). Paista leipiä uunin keskitasolla 9-12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
 

Aurinkoista maanantaita kaikille!
Heidi

 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails