perjantai 13. syyskuuta 2013

Koristeluvinkki

Bongasin kivan omppupiirakan koristeluvinkin
Vakre Hjem   blogista. Testasin samalla piirakkapohjaa josta tuli miedommalla lämmöllä aika kova, mutta samalla ihanan karamellinen.
 
*****
Pohja:
150g voita
150g vehnäjauhoja
150g sokeria
 
*****
 Piirakan paistoin 175 asteessa ja varmastikin lähemmäs tunnin. Muuten omppupiirakka tulikin koottua aika näppituntumalla. Tarvitset noin 7 pientä omenaa. Kuori kuorimaveitsellä ja laita kuoret odottamaan kylmään veteen. Pilko omput kuutioiksi, lisää maun mukaan hiukan sokeria, vaniljasokeria, kanelia ja kardemummaa. Kaada kuutioidut omenat taikinan päälle. Sekoita 2dl kermaviiliä, 1dl kermaa, 2 kananmunaa ja 200 g raastettua mantelimassaa keskenään. Kaada tasaisesti omenoiden päälle. Koristele mantelilastuilla (ripottele päälle vielä hieman sokeria niin saat mantelilastuistakin hiukan karamellisoituneita)ja kieputtele omenankuoret ruusukkeiksi piirakan keskelle.
Meillä vallitsee kotona kaksi koulukuntaa siitä missä vaiheessa omppupiirakka tulisi syödä.
Itse tykkään kun piirakka on jäähtynyt, hieman tiivistynyt ja maut kunnolla tasaantuneet. Parhaimmalta se maistuu omassa suussa huoneen lämpöisenä. Tämä toinen koulukunta meillä suosii sitten tätä toista tapaa. Piirakka suoraan uunista lautaselle ja jäätelöä tai vaniljakastiketta kaveriksi :)
Kuinkas teillä?
 
 
 
Ihanaa ja aurinkoista alkavaa viikonloppua!
Uskomatonta, että taas on perjantai :)
 
Heidi


21 kommenttia:

  1. Onpa hauska koristelutapa! Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Kaunis! Ihan kuin siinä olis oikeita ruusuja! Linkitän tätä kyllä eteenpäin :). Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Huisin kaunis idea! Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
  4. Just minuutti sitten katoin samaa ideaa pinterestissä :D Aika huippu!

    VastaaPoista
  5. Onpas kaunis koristelu, oikein juhlava! Minä syön marja- ja omenapiirakat mieluiten vähän jäähtyneinä. Ja sitä vaniljakastiketta kylkeen. :P

    VastaaPoista
  6. Onpa kaunis! Ja varmasti herkullinen...nam!

    VastaaPoista
  7. Onpa hauska ja kaunis koristelu tapa! :)

    VastaaPoista
  8. Ihana idea! ja ihan luonnon omista antimista tuokin. Huippua! :)

    VastaaPoista
  9. Siis niin upea, tosi hauska koristelu idea!

    VastaaPoista
  10. Siis niin upea, tosi hauska koristelu idea!

    VastaaPoista
  11. Ihana piirakka! Pakko kokeilla joskus.
    Lueskelin alkuperäistä ohjetta ja ymmärsin, että siinä pohja oli sotkettu suoraan täytteeseen? Teitkö sinä samalla tavalla? Mainitset, että pohjasta tuli kova?
    Onnistuukohan se alkuperäisen toteutus " suomalaisittain " sotkemalla pohjaan tarkoitetut aineet ja täytteet sekaisin, ruusut pintaan ja kipinkapin uuniin? Olis ainakin simppelimpää siten? ;)

    t. vakkarivieras

    VastaaPoista
  12. Onpas ihana idea!!! Itse olen tehnyt ruusuja vain tomaatista voileipäkakkujen päälle, mutta täähän on ihan huippu idea!!! Kiitos tästä, pitääkin laittaa korvan taakse ;)

    VastaaPoista
  13. Moi kaikki ihanaiset, toivottavasti teidän keittiöissä on leijaillut ihana omppupiirakan tuoksu. Itse odottelen vielä viimeisiä omenoita kypsyviksi, jos saisi vielä omenahilloa pakkaseen :)

    Heippa Vakkarivieras :) Näin ymmärsin itsekkin reseptin. Päädyin vain tekemään taikinasta erillisen pohjan kun omaan piirakkaan tuli kermaviiliä sekä kermaa. Uskon kyllä, että nuo reseptin aineet sekoittamalla piirakka onnistuu oikein hyvin. Ainoa asia jonka kanssa olen aavistuksen skeptinen niin on tuo paistoaika :)

    Moikka Nina, olinkin jo unohtanut kauniit tomaattiruusut. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  14. Nam nam, tosi upea ja herkullinen luomus :) Sain heti inspiksen suunnitella meillekin uusia leivonnaisia . Tervetuloa kurkkaamaan blogiini

    VastaaPoista
  15. Älyttömän kaunis ulkonäkö leipomuksellasi.:)

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails