perjantai 3. toukokuuta 2013

Viikon resepti | Suklaa-karamellipiirakka

Hui hai, mitenkäs ne päivät nyt näin vauhdikkaasti hurahtelee :) Arvonnan suoritan suosiolla vasta ensi viikon alussa, niin saadaan harakka pesimään oikeaan kotiin.
Uusimmassa Koti & Keittiö lehdessä (5/2013) oli niin houkutteleva resepti, että se oli ihan pakko testata ja jakaa tännekin. Ensinnäkin jo pelkästään suklaan ja suolan yhdistelmä on lyömätön. Siihen sitten lisättynä kondensoidusta maidosta keitetty karamelli, niin ei voi olla pahaa. Ja ei ollutkaan, vaan hyvää ja äärettömän makeaa. Seuraavalla kerralla kun tätä tehdään niin piilotellaan suolainen pähkinöiden muodossa karamellin sekaan.
 

Suklaa-karamellipiirakka
 
8-10 annosta
 
POHJA:
125 g voita
1 1/4 dl sokeria
3/4 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 keltuainen
 
TÄYTE:
1 prk ( 397g) kondensoitua maitoa
2 rkl vaaleaa siirappia
60 g voita
 
SUKLAAKUORRUTE:
100 g tummaa suklaata (70%)
1 1/4 dl kuohukermaa
 
LISÄKSI:
merisuolahiutaleita
 


1. MITTAA voi ja kuivat aineet kulhoon. Nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi.
2. PAINELE taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi.
3. PISTELE piiraspohja. Laita piiraspohjan päälle leivinpaperi ja kuivattuja herneitä tai riisiä painoksi. Paista uunissa 175 asteessa ensin 15 minuuttia. Poista leivinpaperi ja herneet tai riisit. Jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia.
4. LAITA kondensoitu maito, siirappi ja voi paistinpannulle. Keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee, (itse halusin enemmän toffeemaisen täytteen ja keitin täytettä noin 15 minuuttia). Kaada karamellitäyte piiraspohjan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa 30 minuuttia.
5. VALMISTA kuorrute. Rouhi suklaa kulhoon. Kuumenna kerma höyryävän kuumaksi, kaada suklaan joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulannut ja kuorrute tasaista. Levitä kuorrute varovasti piirakan päälle. Laita piirakka vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
6. VIIMEISTELE piirakka merisuolahiutaleilla ennen tarjoilua.
 
 

 Iloa alkavaan viikonloppuun!
Heidi


39 kommenttia:

  1. No joo, tuon on pakko olla ihan järjettömän hyvää.... huoh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Maikki :)Kuvailit tuon piirakan kyllä aika hyvin :D)

      Poista
  2. Voi hyvänen aika kuinka herkullisen näköistä, mä oon niin huono vastustamaan mitään makeaa!!! Pitäisiköhän vaikka äitienpäiväksi kokeilla tehdä kun mun vanhemmat ja sisko perheineen tulee meille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Susanna :) Sama täällä, heikkona herkkuihin. Tästä riittää kyllä monelle, mielestäni useammalle mitä ohje kertoo :)

      Poista
  3. eikä! tää näyttää aika herkulta :D pakko testata!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kyllä Ekaterina :) Tällä jaksaa parit yövuorot valvoskella ;)

      Poista
  4. Voi huhhuh!! mahtaa olla herkkua, pakko kokeilla kans :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis Susanne :) Huhhuh tulee aika äkkiä herkuttelun jälkeen, mutta herkkua oli kyllä :D

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Moi Seija :) Kyllä oli, kaikki meni mitä tehtiin ja kohtalaisen pikaisesti :D

      Poista
  6. On niin herkullisen näköistä, ettei passaa minun jäädä suklaa-karamellikuvia pitkäksi aikaa katsomaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hammi ja kiitos :) Herkullista se kyllä olikin :)

      Poista
  7. Kylläpäs näyttää herkulliselta, oon niin suklaa-addikti!!!! Mukava blogi sinulla, jäänkin seurailemaan
    t.heidi
    ripaustunnelmaa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Heidi :) Sama täällä, tunnustan, nimeni on Heidi ja olen suklaa-addikti :D Kiva kun löysit tänne :)

      Poista
  8. Olet kyllä onnistunut kuvaamaan piirakan niin hyvin, että näyttää paljon herkullisemmalta kuin lehdessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset Rouva Hyrskyn Myrskyn :)

      Poista
  9. Oi että miten herkku!!!! Niin kokeiltava!! suklaan ja toffeen yhdistelmä on niin parasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Vilhelmiina :) Joo, se on kyllä aika pettämätön yhdistelmä :)

      Poista
  10. Hei, tää idea on aivan Mainio! Ja just tuollainen kakkupeltikin löytyy! Menee takuulla kokeiluun!
    Kevääntunnelmaa!
    /Anna - Frostis www.frostrosor.nu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anna :) Suosittelen, oli kyllä todella makeaa, mutta hyvää :D

      Poista
  11. Ai, että miten herkullisen näköistä :) Tätä pitää kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hilu :) Jos menee testiin, niin käyppä kertomassa mitä tykkäsit :D

      Poista
  12. Tämä tulee kyllä kokeiluun pika puoliin. Mahtavia kuvia sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miina :) Tää suolaisen ja makean yhdistelmä on kyllä aika koukuttava :D

      Poista
  13. Näyttävät tosi herkullisilta, NAM!

    VastaaPoista
  14. Ihanat kuvat!:) Makean ja suolaisen liitto vaan toimii, namia!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melody :) Ja tuosta suolaisen ja makean liitosta olet aivan oikeassa :)

      Poista
  15. Mä mietin kanssa, että teen tätä, kun lehti tuli :) Kiitos tosta pähkinävinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka La Petit Princesse :) Sama täällä, ei ollut vaihtoehtoa. Pakko oli pistää kokeiluun :D Suolapähkinät voisi toimia hyvinkin :)

      Poista
  16. Tuo ei todellakaan voi olla pahaa! Ihana mössö suklaakuoren sisällä...namnam...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka AnuElina :) Ei ollut pahaa ei :D)

      Poista
  17. Mä en kestä näitä sun kuvia, näyttää NIIIIIIN hyvältä!

    VastaaPoista
  18. Oi mitä herkkua, tota täytyis melkeen koittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Miia :) Kyllä kannattaa, edes yhden kerran :D

      Poista
  19. Voi apua! Äkkiä pois täältä!!
    ;)

    VastaaPoista
  20. hyvältä näyttää,mutta onkohan toi kamalan tuhtia??t.koppakuoriainen

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails