perjantai 17. toukokuuta 2013

Viikon resepti | Foccaccia

Tänään mennään rannalle. Mukaan pakataan eväät, onget, viltit ja varalta pari pyyhettä. Jos vaikka uskaltaisi kastella varpaat rantavedessä. Foccaccia on mielestäni yksi parhaista retkieväistä, lisukkeet kun on siinä jo valmiina :)Toimii hienosti myös salaattien ja keittojen kaverina. Tällä kertaa tein kolme erilaista. Yhteen tuli kirsikkatomaattia, rosmariinia ja sormisuolaa. Toiseen paprikatäytteisiä oliiveja, rosmariinia ja sormisuolaa. Kolmannen päälle ripoteltiin ohuen ohuiksi suikaleiksi leikattua punasipulia, basilikaa sekä sormisuolaa. Seuraavana päivänä foccaccia ei ole enää parhaimmillaan, joten jos sitä on jäänyt yli olen leikannut siitä ohuempia tikkuja ja jättänyt ne tarkoituksella kuivumaan yön yli.
Seuraavana aamuna onkin tarjolla teekupposen seurana foccacciakorppu. Kuulostaa älyttömältä, mutta suolainen kuiva leipä toimii teen kanssa :D 
 
 
 Foccaccia
 
1 iso tai 4 pientä
 
3 dl vettä
15g tuorehiivaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
1tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
8 dl vehnäjauhoja
 
Päälle
 
kirsikkatomaatteja
rosmariinia
basilikaa
oliiveja
punasipulia ohuina suikaleina
sormisuolaa

 
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut taikinan ainekset ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi.
2. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
3. Jos haluat pienempiä leipiä jaa taikina neljään osaan. Muotoile taikina hellästi, mutta päättäväisesti noin 20 cm kokoisiksi.
4. Anna taas nousta liinan alla noin 15 minuuttia.
5. Paina leivän pintaan sormien avulla pieniä koloja ja sivele pintaan oliiviöljyä.
6. Lisää haluamasi "täyte"
7. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes leipä on kauniin värinen ja rapea.


 Iloa perjantaihin!
Heidi




9 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Aikoinaan Italiassa asuessani focaccia oli yksi lempiherkuistani, mutta jotenkin olen sen unohtanut vuosien myötä. Hyvä, että muistutit kokeilemaan niiden tekemistä itse. Kesällä hikoillessa suolainen pikkuvälipala maistuu! :)

    VastaaPoista
  2. Focaccia on niin hyvää olen vallan unohtanut leipoa sitä pitkään aikaan, kiitos muistutuksesta! Ihanaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanasta reseptistä, näyttää hyvältä! Aurinkoa viikonloppuun!

    VastaaPoista
  4. Tuore lämmin leipä, ahh! Vesi herähtaa kielelle! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Oi nam, foccacciaa! Täytyiskin tehdä taas pitkästä aikaa, oliivien, rosmariinin ja kirsikkatomaattien kera! :-)

    VastaaPoista
  6. Ooh, ihanan näköistä! Foccaccia on niiiiin herkullista, täytyiskin tehdä taas... :)

    VastaaPoista
  7. Enpäs olekaan moneen vuoteen tehnyt foccacciaa! Pitääpä tehdä taas kun tässä tuli sopivasti reseptikin :)

    VastaaPoista
  8. Hei kaikki ihanat yhdessä ja erikseen :) Tätä herkkuleipää kannattaa tosiaan tehdä, eritysen ihanaa nyt kesällä ja grilliruoan kaverina. Suloista sunnuntai-iltaa kaikille!

    VastaaPoista
  9. Hyvännäköisiä leipiä! Kiitos tuosta korppuvinkistä, käytän ensi kerralla kun leivon focacciaa.

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails