torstai 5. huhtikuuta 2018

Kevättä kohti


Kevättä kohti mennään kohisten. Valon määrä on tuplaantunut, multasormea syyhyttää ja paprikat ovat tehneet ensimmäiset sirkkalehdet. Tuo nelijalkainen otus jota myös kissaksi kutsutaan on tehnyt tästä kasvatushommasta hiukan haasteellisempaa. On ehkä pienesti lapsellista vieläkin tuota hyper aktiivista pentua verrata siihen ihanaan 17-vuotiaaseen laiskimukseen jota ei voinut vähääkään kiinnostaa emännän istutukset, viherkasvit tai oikeastaan mikään muukaan kasveihin ja kukkiin liittyvä toiminta. Ursulaa kiinnostaa, niinpä asetelmat maljakossa vaihtuu juurikin niin useasti kuin vain kerkiän kukkia takaisin nostella pöydältä tai poistaa erittäin kovia kokeneet yksilöt. Siitäkin huolimatta, kovapäisiä kun molemmat ollaan niin nostelen edelleen kukkia pöydältä, lakaisen märät mullat lattialta ja kohta ostan kevään neljännen peikonlehden. 
Leikkokukista tämän kevään suosikki on ollut tämä ihana herkkä vahakukka harsokukan ja eucalyptuksen kaverina. Näihin ei vaan kyllästy. Tänään on panostettu Ursulan harhautukseen oikein huolella ostamalla muutama minikasvihuone. Naurattaa nyt jo kuinka siitä läpinäkyvästä kannesta koitetaan päästä kaikin keinoin eroon. Eihän tällainen pikkukissa ymmärrä vielä teippejä sentään irroitella, eihän?
Ihania huhtikuisia päiviä sinulle!
Heidi2 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen, kun kissa jahtaa taimia. Ensimmäiset chilin taimet menivät kissojen suuhun työpäivän aikana. Nyt olen taimien sekaan virittänyt kissankarkotteella sumutettuja pyyhkeitä ja talouspaperin paloja. Omat kissanruohot kylvin ja sijoitin lattialle. Toistaiseksi taimet ovat saaneet olla rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hilu,
   Tuota kissankarkoitetta olen miettynyt juurikin kukkaruukkuihin kun Ursula käy kaivamassa kaikki mahdolliset kukkaruukut. Ehkä sitä uskaltaisi sivellä suoraa ruukun pintaan? teillä ei ole sentään kissa karannut kokonaan kotoa mokoman hajuhaitan takia? Kissanruohoa koitin kanssa, ei huoli oman ruokakipon vierestä lattialta. Ilmeisesti liian helposti saatavilla :)
   Tuoksuuko tuo kissankarkoitin omaan nenään? Mulla ei ole siitä minkäänlaista kokemusta :)
   Hyvää viikonloppua sinulle :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails