keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Onnea itsenäinen Suomi!

Paljon onnea itsenäiselle Suomelle ja paljon onnea meille itsenäisille, itsenäisyyttä ja rauhaa arvostaville suomalaisille ja suomessa asuville!
 Omaan historiaan on kuulunut sodan kauhut nähneitä ihmisiä jotka ovat vieneet monet surulliset tarinat hiljaa mukanaan hautaan. Pappa kirosi ryssät, kaipasi ja muisteli rintamalla kaatuneita ystäviä parin vodkaspraitin ja korttipelin lomassa. Muuten oltiin tiukasti hiljaa. Ja se suuri hiljaisuus on ollut valtava taakka kantaa, raskaampi mitä kukaan meistä sotaa kokematon voisi ehkä kuvitellakkaan. Silti näillä läheisillä ihmisillä on ollut suuri kyky rakastaa lähimmäisiään, ystäviään, isänmaataan ja rauhaa. Sotaa ei ole tarpeen jatkuvasti muistella, eikä siitä ole tarpeen jatkuvasti muistuttaa, eikä sitä tarpeen varsinkaan ihannoida. Niin kornilta kuin se kuulostaakin, niin perteisin miss maailma lausahduksin  toivon maailmaan rauhaa ja hyvää tahtoa. Elikkä ihan vaan hyvän elämän  perustarpeita meille jokaiselle.Tänään olen muistellut pappaa, sytytellyt kynttilöitä, nauttinut eilen tupsahtaneesta  talvimaisemasta, siististä kodista, parista lasillisesta kuplivaa,  pikkuhiljaa hiipivästä joulusta ja siitä rauhasta, sisäisestä ja ulkoisesta. 

Sain eilen ihania kukkia ja muutaman kauniin joulukoristeen jotka jo ripustelin esille muistoksi mukavasta päivästä. Nyt alan pikkuhiljaa hilautumaan sohvan lempeään syleilyyn ja seuraamaan linnanjuhlia ja ehkä saan pukuraatilaisia mukaan seuraamaan kättelyä. 

Ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa sinulle.
Heidi

2 kommenttia:

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails