tiistai 17. tammikuuta 2017

Nutellakierteet

Pullataikinan teko on taikinaterapiaa parhaimmillaan. Viime viikolla keskimmäiseltä tuli pyyntö että tehtäisiin laskiaipullia. Tehtiinhän niitä, mutta ikuistamaan ei keretty kuin peruspulla instan puolelle ilman täytteitä. Nutellakiereistä sentään kerkesin pari kuvaa nappaamaan ennenkuin katosivat parempiin suihin. Aika herkkuja. 
PULLATAIKINA

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria 
1 rkl kardemummaa
n. 15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
n. 100-200g voita

TÄYTE

1 prk Nutellaa
 2 *150 g Mantelimassaa
+ Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
+ Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma.
+ Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten jotta ilma sitoutuu taikinaan.
+ Alusta taikina hyvin vaivaten.
+ Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
+ Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
+ Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi ota se leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. 
+ Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon.
+ Levitä puolet nutellasta koko taikinalevylle.
+ Kauli mantelimassa (150g/levy)levyksi. Puolet taikanalevyn koosta riittää. 
+ Nosta mantelimassalevy taikinan toiselle reunalla.
+ Taita taikina kahtia lyhyemmältä sivulta.
+ Leikkaa levystä noin 2 cm:n levyisiä nauhoja.
+ Kiepauta nauhat kierteisiksi kiertämällä toisesta päästä nauhaa vastapäivään ja toisesta myötäpäivään.
+ Kierrä nauhat vielä pulliksi, käännä nauhan päät pullan alle.
+ Laita kierteet paperivuokiin tai leivinpaperille uunipellille.
+ Anna kohota hyvin liinan alla peitettynä.
+ Voitele munalla.
+ Paista 225 asteessa n. 10-12 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
Niin se on taas uusi viikko uusin kujein lähtenyt liikkeelle. Haluan toivottaa iloa sinun viikkoosi ja kiittää kaikkia myötäelämisestä vielä tätäkin kautta.

Heidi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails