maanantai 18. huhtikuuta 2016

Suklaanmakuinen maanantaitervehdys

Onneksi on kännykkä ja onneksi on kännyköissä nykyään kamerat. Aika hyvätkin sellaiset, muuten olisi tämäkin kuva jäänyt ottamatta. Monen asian kanssa kun sählää samanaikaisesti niin ei välttämättä aina muista mitä tuli mihinkin laitettua. Mutta tämä oli ehkä jo huippuluokkaa jo omallakin kohdalla vaikka aina sattuu ja tapahtuu. Taannoin kun olin äitini kanssa Tukholmassa ja sieltä kun aloimme tehdä kotimatkaa niin pakkasin makuupussit selkäreppuun. Samalla sujahti selkäreppuun niin alkkarit, mekko, kauniit höyhenet jotka ostin pääsiäiseksi, kaulaliina ja kameran laturi. Ja arvatkaa kun olen tuskassa etsinyt ensin kameran laturia ja pääsiäiseksi niitä sulkia. En muuta, joten loput löydetyistä tavaroista joutaisi varmasti kiertoon. Hyvänä puolena on tässä tietysti se että kaikki käsilaukut on tullut siivottua ainakin viiteen kertaan. Eteisen vaatekaappi raivattua tehokkaan raivon vallassa jonka vierellä jo Kondokin kalpenisi. Kellariakin on tullut raivattua koska tulin siihen tulokseen että tavaraa ei vain voi säilyttää loputtomiin (ehkä se Kondon kirja pitäisi sittenkin lukea). Tottahan sen ymmärsin että ei se laturi kellarin uumeniin voinut itsekseen mennä. Mutta tiedättekö se oli jo matkalla sinne. Olin nostanut repun kellariin johtavien rappusten seinälle. Kellaria siivotessa kuljin monta kertaa tuon repun ohi ja aamulla kun heräsin tiesin että sinne oli vielä kurkistettava. Alitajunnan työskentely on kyllä ehkä yksi ihmeellisimmistä asioita joka nyt näin yhtäkkiä tulee mieleen. Instaa seuraavat tietävätkin että mielensäpahoittaja on ollut liikkeellä. Tiedättekö sen tunteen kun luulet saavasi kauniita, pyöreitä ja kiiltäviä suklaapalloja kakkusi päälle.....ja saatkin kasan karvanoppia :D)
Nyt  väsyttää jo niin vietävästi, että laitan tähän osan reseptistä linkkeinä.


Helppo suklaamousse 

3 dl kuohukermaa 
(vaahdota pehmeäksi vaahdoksi)
200 g tummaa suklaata (
sulata vesihauteessa/mikrossa, anna hiukan jäähtyä ja sekoita kermavaahtoon)
Lisää sokeria/vaniljasokeria maun mukaan.
Jos haluat mousseen kahvin makua niin lisää varovasti tilkka espressoa.

Kun kakkupohja on jäähtynyt leikkaa se kahteen osaan ja lisää täyte. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen jähmettymistä.


Anna valmiin ganachen jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jonka jälkeen voit levittää sen kakun päälle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Sitten vaan kahvin keittoon ♥

Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!

Heidi



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails