sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Viime päivinä...


On nautittu pakkaspäivistä, auringosta, sinisestä taivaasta, kuumasta kaakaosta, vähän tulisemmasta ruuasta, ensimmäisistä tulppaaneista ja helmihyasinteista, kuplivasta, suklaasta, kynttilöiden pehmeästä valosta. Hämmästelty Lemmyn ja David B:n yhtäkkistä poismenoa. Todettu, että rahalla ei voi ostaa terveyttä ja ehkä aina ei onneakaan. 
Omaa mieltä piinaa rauhattomuus, niin kuin usein kun kevät on vasta aavistuksena ilmassa. Mutta tiedän, että muutos on tulossa. Sille pitäisi vain uskaltaa avata portit, uskaltaa hypätä. Tai sukeltaa, sukeltaa syvälle. Muutos oli ennen lapsia helppo juttu. Silloin uskalsi vapaammin heittäytyä vaan virran vietäväksi. 
En ole aikaisemmin juurikaan noteerannut Egotripin biisejä (paitsi Matkustajan), mutta nyt sieltä tuntuu löytyvän voimabiisi jos toinenkin, joilla tuntuu saavan suorastaan lentävän askeleen lenkille. Rakastan pieniä tarinoita ja niitähän näillä miehillä tuntuu riittävän. 
Aikaisemmin en ole ainakaan julkisesti tunnustanut ikäkriisejä, mutta selkeästi jotain kasvukipuilua on ilmassa, hakemista ja hapuilua. Onko sitten henkistä kasvua, hyväksymistä itsensä sellaisena kuin on (taas), hyväksymistä itsensä äitinä, vanhempana tai puolisona, kuka tietää vielä. Samanaikaisesti elämä tunuu kevyeltä, kepeältä ja iloa täynnä olevalta.  Elämä tuoksuu kanelikorpuilta, chililtä, koriantelilta, kaakaolta ja kookokselta. Huonojen yöunien jälkeen elämä näyttää lasten naurulta ja kinastelulta, kauppalistoilta ja aikatauluilta, kokouksilta ja projektien toteutuksilta, liian aikaisilta aamuherätyksiltä ja siltä, että kaikki on aina hukassa. Yhtä kaikki, kaiki on kuitenkin hyvin.

Sininen taivas, 
poutasää musta pilvi päällä pään hän kulkee ja paikasta toiseen 
ajelehtii
 vailla määränpäätä jotakin etsii
 tietämättä mitä se on
 toista puolta tyhjäpää kiertää samaa ympyrää hän miettii
 on kuin ei kuuluisi ollenkaan
 hän on aina väärässä paikassa väärään aikaan ja jos ei oisi olemassakaan
 onko väliä sen
 ja hän on tehnyt päätöksen 
tulee tammikuu niin hän jättää taakseen kaiken
 seisoo eteisessä, ehkä epäröi hetken
 avatako ovea 
hän tekee sen 
maailma jatkoi kulkuaan raahaa häntä mukanaan,
 hän pohtii 
ei putoa riimit paikoilleen 
eivät sävelet soi tapaan entiseen
 kun katsoo huomaa kaiken muuttuneen
 hän muuttunut ei 
ja hän on tehnyt päätöksen 
tulee tammikuu 
niin hän jättää taakseen kaiken 
seisoo eteisessä,
 ehkä epäröi hetken 
avatako ovea 
hän tekee sen 
hän on tehnyt päätöksen 
astuu ulos eteisestä 
hän on vapaa 
ja hän on tehnyt päätöksen 
tulee tammikuu niin hän jättää taakseen kaiken 
seisoo eteisessä, 
ehkä epäröi hetken 
avatako ovea
 hän tekee sen 
hän tekee sen
Onnea, iloa ja kepeyttä uuteen viikkoon!
Heidi
4 kommenttia:

 1. Egotrippi on ollut suosikkini jo pitkään. Laulujen lyriikat ovat koskettavia ja niistä saan uskomattomasti voimaa. Muutoksen edessä on pysähdyttävä hetkeksi ja sitten uskallettava ottaa se askel. Ihanat kuvat , niin kuin blogissasi aina! Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka AnniK :) Musiikki on ihmeellinen asia ja tuo yllättävästi uutta voimaa, lohtua, iloa ja paljon paljon muuta ihanaa elämään. Olet aivan oikeassa, nyt on se hetki kun pitää pysähtyä hetkeksi ja sitten tehtävä päätös. Oikein mukavaa viikkoa sinullekin ♥

   Poista
 2. Nuorempana tempaisin itseni suuriinkin muutoksiin hyvin nopeilla aikatauluilla, kun mikään ei sitonut paikoilleen. Nyt elämä on aika lailla omissa uomissaan ja tuntuu, että muutokset eivät ole niin helppoja toteuttaa.

  Vaikka talvi on nyt syvimmillään, otan energiaa elämään kevään odotuksesta. Olen huomaavinani, että illat ovat valoisampia, ainakin kirkkaalla säällä ja pakkaspäivänäkin olin seinän vierellä seisoessani tuntevinani auringon vähän jo lämmittävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Lumo :) Eipä tule tosiaan enää samalla riskillä mentyä uusiin muutoksiin kun ne koskettaa nyt muitakin kuin ainoastaa itseään. Harkintaa on tullut paljon lisää, joskus tuntuu että ehkä hiukan liikaakin :)
   Tämä aurinko on ollut kyllä niin tervetullutta ja päivän pidentyminen tuntuu jo selvästi. Kyllä nyt on katse jo selvästi keväässä vaikka vielä mielellään heittääkin sukset kainaloon ja painelee laduille raikkaaseen ilmaan. Aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle :)

   Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails