sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Mutakakku - sietämättömään suklaanhimoon

Mutakakkua ei tule kovinkaan usein leivottua. Mutta kun haluaa jotain oikein suklaista ja riittoisaa niin tässä vastaus suklaanhimon taltuttamiseen. Itse käytän 50-60 prosenttista suklaata joka ei ole vielä karvasta, mutta ei myöskään enää kovin makeaa. Marjat tuovat lisää kirpeyttä sekä raikkautta. Tänään on suklaista kakkua kadonnut vähän aamupalalla, välipalana, lounaana..... Onneksi huomenna pääsee lenkille kolmen viikon tauon jälkeen. Näillä hiilareilla pitäisi pinkoa kohtalaisen pitkälle ;) 

Mutakakku
4 kananmunaa
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl öljyä
2 dl vaaleaa siirappia
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
200 g tummaa suklaata

+ Kuumenna uuni 175 asteeseen.
+ Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
+ Sulata voi, lisää siihen öljy, vaalea siirappi ja paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa kokonaan. Sekoita neste munavaahtoon.
+ Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja kääntele seos varoen taikinaan. 
+ Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 26cm)leivinpaperilla tai voitele ja jauhota vuoka hyvin.
+ Kypsennä kakku uunin keskiosassa 45 minuuttia. 
+ Tarjoa kakun kanssa pehmeäksi vispattua kermaa, marjoja tai vaniljajäätelöä. 

Tänään ei kakun syömisen lisäksi ole harrastettu juurikaan mitään muuta kuin lötköpötköttelyä pyjama päällä, vähän virkkausta ja perinteiset Poirotit pyörii Areenalta. Ihanaa nollausta.

Lempeää sunnuntaita sinulle.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails