maanantai 30. maaliskuuta 2015

Malkamaanantai

Hiphei! Joko on pulkat ja sukset kaivettu esille? Meillä aamuinen vesisade on muuttunut lumisateeksi ja maa onkin saanut jo märän valkoisen lumivaipan. Tosin mieluummin nyt kuin vappuna tai juhannuksena. On sitä joskus silloinkin istuttu toppatakit ja pipot päässä :) Tänä vuonna taitaa yrtit toimittaa rairuohon virkaa. Timjamin tiheä kasvusto on siihen toimeen oikein sopiva ehdokas.
Rairuohon siemenet on edelleenkin pusseissa. Tosin ehkä ne kerkiäisi itämään kun ne heti laittaisi tulemaan, siirtäisi valoisaan ja lämpimään paikkaan. 
Pääsiäistä meillä ei ole koskaan ihan villinä koristeltukkaan, muutamia vitsoja on lasten kanssa tehty ja joskus jopa sitä rairuohoakin. Narsissit ja muutkin kukat kuuluu tietenkin asiaan. Virpominen on tietysti lasten mielestä pääsiäisessä se kaikista hauskin ja makoisin juttu. Täälläpäin hoituu  virpominen kahdella eri kieroksella, suomenkieliset lapset virpoo yleensä palmusunnuntaina ja ruotsinkieliset sitten tulevana lauantaina.
 Eräiltä pikkunoidilta sain kauniiden vitsojen lisäksi heidän omien kanojen munia. Ihanan värisiä ja eiköhän niistä joku pikkuinen kakkukin leivota.
Nyt kyllä hiipii ulkoa tuo kosteus ja kylmyys niin luihin ja ytimiin että on lähettävä sytyttämään kaikki kynttilät ja takka. Kuumana höyryävä teekään ei olisi yhtään hullumpi juttu tai viltti ja villasukat. Tai ehkä kaikki yhdessä...
Ihanaa pääsiäisviikon alkua keleistä huolimatta!
Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails