maanantai 3. marraskuuta 2014

Suklaa-karamellibrowniet

Eilinen päivä meni aika rattoisasti sisätiloissa harmaan ja sateisen päivän johdosta. Kuluteltiin sohvan nurkkaa, leivottiin, harrastettiin esiteinin kanssa (puhelin)keskustelua hiukan tiukempaan sävyyn, villasukasta oli tulla huomaamatta polvisukka. Tänään vastaavasti onkin ollut paljon reippaampi päivä. Lapset kouluun, kauppaan, lenkille, maalikauppaan, pihan rapsuttelua, pyykkäystä ja päiväkahvit tämän makean pienen herkun kanssa.

SUKLAA-KARAMELLIBROWNIET

n. 16 brownieta

150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
150 g tummaa suklaata (mielellään 60%)
180 g voita
300 g hienoasokeria
2 tl vaniljasokeria
3 suurta kananmunaa
1,5 dl hasselpähkinöitä

KUORRUTUS

1 purkki kondensoitua maitoa 
1/2 dl kuohukermaa
n. 200 g tummaa suklaata
suolaa


+Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
+Voitele ja jauhota 20 cm:n kokoinen, nelikulmainen vuoka. Levitä päälle leivinpaperia.
+Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Nosta seos pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki
+Sekoita jauhot, leivinjauhe,pähkinät, vaniljasokeri ja suola erillisessä kulhossa.
+Lisää sokeri vähitellen suklaaseoksen joukkoon.
+Sekoita munat joukkoon yksi kerrallaan.
+Kääntele joukkoon jauhoseos niin, että taikina juuri ja juuri sekoittuu.
+Kaada taikina vuokaan ja paista 25-30 minuuttia eli kunnes levyyn työnnetty hammastikku jää puhtaaksi.
+Anna jäähtyä vuoassa ritilän päällä.
+Levitä jääjtyneen browniepohjan päälle toffeemaiseksi keitetty kondensoitu maito ja siirrä browniet jääkaappiin odottamaan suklaakuorrutusta.

+Suklaakuorrutus on aika näppituntumalla tehty, mutta tuntui koostumuksen perusteella aika hyvältä ja oli hyvä leikattava vielä jääkaappikylmänäkin. Jos epäilet, että suklaata ei ole riittävästi niin sitä voi hyvillä mielin lisätä oman maun mukaan. Kovakin kuori leikkaantuu helposti kuumalla veitsellä. Paloittele siis suklaa lämmitetyn kerman joukkoon ja anna sen sulaa sinne kokonaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja levitä browniepohjan päälle. Ripsauta suolamyllystä hiukan suolaa vielä pinnalle tai käytä kaunista sormisuolaa.

Tästä satsista taitaa todellisuudessa saada 32 palaa, ovat sen verran tuhdimpia kuin esimerkiksi nämä aikaisemmin tekemäni browniet joita suosittelen kyllä myös kokeiltavaksi. 

Herkullisia hetkiä!
Heidi

21 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hauska kuulla Hannele :) On kyllä aika herkkupaloja :)

      Poista
  2. Voi Jehna! Tässä onkin koko kuukausi pullollaan juhlia, joihin kokeilla näitä, slurps ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Katja, hienoa jos menee kokeiluun :D

      Poista
  3. Kondensoitu maito tekee mistä vain herkkua, tämän täytyy olla ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta Lumo, täällä nämä herkkupalat hävisi pikavauhtia vaikka uumoilin niiden kestävän pitkään :D

      Poista
  4. Huippuhyvän näköisiä, ihan pakko kokeilla! Muutenkin blogisi on inspiroitavaa luettavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset Justiina ja hauska kuulla, että pistät reseptin kokeiluun :)

      Poista
  5. Superherkuilta näyttävät, pakko kokeilla! Kondensoitua maitoa en olekaan vielä käyttänyt, kiva päästä kokeilemaan ohjetta.

    Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anu :) Kondensoitu maito hoitelee melkeimpä itse itsensä ja jos ei halua keitellä niin kaupasta saa myös ihan valmista tavaraa :) Toivottavasti maistuu :D

      Poista
  6. Todella herkullisen näköistä! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Marru ja Kiitos :) Näiden brownien kanssa tulee oikea karkkipäivä :)

      Poista
  7. Nammm...!!! Mä en oo vieläkään "uskaltanut" käyttää kondensoitua maitoa. Ei siinä varmaan mitään kumma ole, mutta jotenkin en vaan oo vielä sitä osannut ottaa kokeiluun. Ehkä nyt joulun alla vois olla hyvä hetki siihen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Nova Melina :) Kyllä oli oikein namia. Kannatta kokeilla, ei ole vaikeaa, vettä kattilaan ja purkki sinne. Keitetään pari tuntia. Olen myös oikassut sillälailla, että kaadan kondensoidun maidon suoraan kattilaan ja keittelen sitä miedolla lämmöllä. Silloin tosin on itse sidottu hellan viereen, palaa helposti pohjaan. Ja tosiaan saa valmiiksi keittettynä myös kaupasta :)

      Poista
  8. Näyttää hyviltä! Näitähän voisi tehdä vaikka isänpäiväksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Marita :) Oikein hyvinkin ja nämä säilyy niin hyvin, että voi tehdä jo vaikka heti huomenna valmiiksi jos on kiireinen viikonloppu tiedossa :)

      Poista
  9. Noni, näitä tehdään kyllä meillä ensi viikonloppuna! Mulla on ainakin viisi reseptiä mitä haluaisin kokeilla mutta tämä kiilasi suoraan kaikkien ohi kärkeen :) Minäkään en ole ikinä kokeillut kondensoitua maitoa, nyt sen teen!

    ps. täällä myös yksi esiteini... huoh ;) Ja sen ihan erilainen kaksossisko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Marja :) Sulla onkin niin ihania leipuksia että oksat pois, jään mielenkiinnolla odottelemaan niitä viittä reseptiä:D Nyt vaan rohkeesti kokeilemaan ja saa sitä kondensoitua maitoa ihan valmiiksi keitettynäkin kaupasta :)
      Miten mä en oo tajunnut, että tää vääntö voi alkaa näin aikaisin :D Toivottavasti noi kaksi nuorempaa murupullaa ottaa tästä opikseen ;D)

      Poista
  10. Apua! Olen leipomassa tätä just nyt. Heti meni pohja pieleen koska ei luettu ohjetta riittävän tarkasti ja lisättiin sokeri muihin jauhoihin, ei suklaarasvaseokseen. Heh. Mutta siis miten tuo kondensoitu maito kuuluu keittää? Kolme tuntia purkkeineen päivineen kiehuvassa vedessä? Ja sittenkö päälle tulee kermasuklaaseos? Kerman määrä on puoli desiä?

    Hitsit mä oon maailman huonoin leipoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitsin pimpulat, tää vastaus tulee nyt ihan liian jälkijunassa. Mutta ihan oikeilla jäljillä olit, purkkeineen päivineen keitetään konsendoitu maito ja deseistä tosiaan oli kysymys kermassa :) Maailman huonoin leipuri muka, höpöhöpö :D) Harvemmin sattuu suurta vahinkoa tällaisissa leivonnaisissa vaikka hiukan väärässä järjestyksessä meenee ainekset, ties vaikka tuli vielä parempi. Iloista isänpäivää sinne!

      Poista
    2. jäähtyneen kondensoidun maidon päälle tulee tosiaan se sulatettu suklaa :)

      Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails