tiistai 23. syyskuuta 2014

Lakritsivalkosuklaa marengit


Kaapissa on pyörinyt toimettomana jo pitkän aikaa pari raw liquorice powder purkkia. Jonkin aikaa on jo kutkuttanut marengin ja lakritsin yhdistäminen. Eilinen oli mukavan sateinen päivä kaikenlaiseen sisällä puuhasteluun ja pitkästä aikaa se leivontainspiskin tarttui kunnolla kiinni. Eipä siinä sitten kuin valkuaisia erottelemaan. 
Lakritsivalkosuklaa marengit

3 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl lakritsijauhetta 
valkosuklaata

*marketeista löytyy mm. Urtekramin luomu lakritsijuurijauhetta, lisää sitä oman maun mukaan, on nimittäin niin paljon hienompaa jauhetta kuin käyttämäni jauhe, että voi huomaamatta tulla aivan liikaa

Vispaa valkuaiset kovaksi puhtaassa, kuivassa kulhossa. Lisää sokeri pikkuhiljaa kokoajan vispaten ja lopuksi kääntele joukkoon varovasti lakritsijauhe. Lämmitä uuni 100 asteeseen, paistoaika noin 1h. Muista, mitä isommat marengit sitä pidempi paistoaika.
Anna marenkien jäähtyä ja sulata sillä aikaa valkosuklaa. Dippaa jäähtyneiden marenkien pohjat valkosuklaaseen ja ripottele suklaan päälle vielä lakritsijauhetta. Anna jähmettyä. Jos et malta odottaa niin voit pikaisesti käyttää marengit jääkapissa. Älä kuitenkaan unohda niitä sinne muuten on on vain tahmeita marenkeja tarjolla. 
Koitettu on :)


Iloa syksyiseen päivään!
Heidi

4 kommenttia:

  1. Moi! Onpa kivan kuuloinen ohje! Näitä voisi testata ja tehdä vaikka tytön synttäreille. En ole koskaan tehnyt marenkeja itse, joten täytyy nyt kysyä, että käytetäänkö uunissa kiertoilmaa vai ei? :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Maria :) Tuli kyllä lakritsaisia. Ihan normi tasalämmäillä paistelin :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. No kyllä Mustakissa, varsinkin kun näissä jauheissa on loppumaku hiukan salmiakkinen :)

      Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails