lauantai 8. maaliskuuta 2014

Suklaiset murokupit



Eilinen kotiintulo oli aika yllätyksellinen, ettenkö sanoisi jopa värikäs. Vinkkasin Mister M:lle, että voisi kotiin tullessaan tuoda kimpun tulppaaneja. Tulppaaneja tuli kyllä, tosin nelinkertainen määrä. Jokaiselle talon naiselle oma kimppu :) Tulppaaneja on nyt sylin täydeltä kaikissa väreissä ja niitä on ihasteltu mennen tullen. Olihan se niin ihana yllätys, että ajattelin näin naistenpäivän kunniaksi omalta osalta järjestää myös pienen herkullisen yllätyksen. Salaa täällä ei pysty tosin tekemään mitään jos ei kaikkia lähetä Kiinaan. Niinpä testimaistelijoita olikin joka välissä ja odotukset alkoikin olla aika korkealla ennen kuin leipomukset olivat edes valmiina :)

Murotaikinakupit on tämän reseptin näpertelyosastoa, mutta muu käykin melko nopeasti.

Voitele ja jauhota valmiiksi muffinssivuoka.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Murotaikina

150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja kiedo taikina kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Taikinan voi hyvin tehdä valmiiksi vaikka edellisenä päivänä. 
Pyörittele taikina tangoksi ja leikkaa siitä 12 yhtä suurta palaa. Painele taikina muffinssivuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista neliöitä, rutistele hieman paperia niin se asettuu paremmin taikinakuppiin. Laita päälle painoksi riisiä tai kuivattuja herneitä.
Paista uunin keksitasolla noin 15 minuuttia.
Anna murokuppien jäähtyä vähän aikaa ja irroittele ne varovasti pientä veistä tai lastaa apuna käyttäen.

Suklainen täyte

6 suurta kananmunan keltuaista
150 g hienoasokeria
50 g vehnäjauhoja
5 dl maitoa
150 g tummaa suklaata (vähintään 70% kaakaota) hienoksi rouhittuna

1. Mittaa suklaa suureen kulhoon ja siirrä sivuun.
2. Vatkaa keltuaiset ja kolmannes sokerista vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimen suurella nopeudella.
3. Vatkaa pienellä nopeudella ja lisää joukkoon jauhot.
4. Laita jäljellä oleva sokeri ja maito kattilaan keskilämmölle ja kuumenna kiehuvaksi.
5. Kaada kuuma maito hiljalleen keltuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.
6. Kaada seos takaisin kattilaan ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 2 minuutin ajan, sekoita välillä.
7. Kaada seos suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa sulaa kokonaan. 
8. Peitä ja anna jäähtyä.
9. Täytä murotaikinakupit pursottamalla tai lusikoimalla täyte kuppiin. Koristele tuoreilla raikkailla marjoilla.
10. Keitä kahvit ja nauti.
( 11. Käy kuplivakin näiden kanssa oikein hyvin, kippis !)



Ihanaa naistenpäivän iltaa jokaiselle!
Heidi

10 kommenttia:

  1. Onpa ihana resepti, tämä laitetaan kyllä korvan taakse vastaisuuden varalle! Meillä nautitaan naistenpäivän kunniaksi saunan jälkeen perunarieskoja ja rahkapiirakkaa brittidraaman kera. Ihan parasta iltaa teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Lotta :) Ihanalta kuulostaa teidän ilta suunnitelmat! Iloista illan jatkoa :)

      Poista
  2. Oi nam mitä kuvia ja herkkuja!!! Tätä ohjetta on ehdottomasti kokeilta! :) Ihanaa naistenpäivän iltaa! :)

    VastaaPoista
  3. Jos tästä haluaa vähälaktoosisen, niin käykö siis vaikka laktoositon maitokin tuohon?

    VastaaPoista
  4. Nää on ihania - todella kauniita! Täytyy yrittää näista soveltaa gluteeniton versio! Sopii juhlapöytään mainiosti!

    VastaaPoista
  5. Moikka moi kaikille ja iloista alkanutta viikkoa :) Kiitos kommenteistanne!
    KahviKaneli, uskon että onnistuu aivan yhtä hyvin laktoosittomalla maidolla :)
    Anna, jos teet näistä gluteenittoman version niin olisi kiva jos kertoisit kuinka onnistui. Gluteenittomille resepteille on aikaajoin käyttöä :)

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails