tiistai 3. syyskuuta 2013

Viikon resepti | Paistetut pavut

Tuoreet pavut on niin hyviä. Tämä on yksi lämpimistä lempisalaateistani. Jos papuja nyt saksanpähkinöillä, valkosipulilla ja sormisuolalla voi salaatiksi kutsua. Enivei tällä voisin hyvinkin elää viikon tai vaikka kaksikin. Kiehautan papuja pari minuuttia vedessä johon on lisätty suolaa. Vedet veks ja anna papujen hieman kuivahtaa. Laita paistinpannulle öljyä, ohuen ohuita valkosipuli viipaleita, pähkinät ja vähän suolaa, paista sen aikaa että valkosipuli pehmenee ja alkaa päästämään kunnolla makua. Lisää pavut ja sekoita kaikki aineet keskenään. Anna olla pannulla niin kauan, että pavut ovat saaneet makua.
Papuset on parhaimmillaan kun ne on vielä napakoita :)
Kotimaiset kasvikset  sivustolla on paljon kaikenlaista hyödyllistä tietoa mm. pavuista;
Pavut ovat erityisesti hyviä proteiinin ja tiamiinin (B-ryhmän vitamiini) lähteitä. Lisäksi niistä saa vesiliukoista ravintokuitua, joka alentaa veren kolesterolia ja hidastaa verensokerin nousua aterian yhteydessä. Koska pavut auttavat verensokerin säätelyssä, ne sopivat hyvin diabeetikoille.
Ei ollenkaan pöllömpi palkokasvi :)
 


Aurinkoista tiistaita sinulle!
Heidi

6 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä, tätä pitää kokeilla, pavut on suosikkeja! Lapset tykkkää "nalle puhin pavuista" eli jotain yrttiä, ripaus suolaa ja hunajaa. ;) Meillä tuli aika hyvä papusato tänä vuonna, vielä ehkä puskasta riittä yhden kerran kokeilla tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anna-Maija :) Kiitos vinkistä, meilläkin kokeillaan kohta Nalle Puhin papuja :) Itse olen ollut kaupan tarjonnan varassa tänä kesänä, mutta ensi vuonna sitten on omien vuoro :)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä!

    Olen viime aikoina ollut ihastunut härkäpapuihin, niitä on tosin vaikea löytää kaupoista tai toreilta ja aika hinnakkaitakin ovat. Täytynee ensi kesänä kokeilla kasvattaa niitä parvekkeella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Lumo :) Parvekekasvatus voisi onnistua hyvinkin, etenkin kun niiden pitäisi kestää hieman hallaakin. Oletko kokeillut härkäpapurouhetta? Itselleni ihan vieras tuote, mutta olisi hauska kuulla kokemuksia :D

      Poista
  3. Oi näyttää ja kuulostaa hyvältä! Tuohon voisin itse vielä lisätä hiukan fetajuustoa :P
    Itse vasta älysin nyt kuinka tuoreet pavut ovat ihan eri luokkaa kuin ne vetelät pakasteesta ostetut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Lusikka :) Fetajuusto kuulostaa oikein hyvälle :) Onhan ne, kun pakastepapujen aika taas koittaa, niin en keitä niitä lainkaan vaan laitan ne suoraan pannulle muiden herkkujen kanssa. Näin niistä tulee vähemmän lököjä pötköjä :)

      Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails