tiistai 3. syyskuuta 2013

Viikon resepti | Paistetut pavut

Tuoreet pavut on niin hyviä. Tämä on yksi lämpimistä lempisalaateistani. Jos papuja nyt saksanpähkinöillä, valkosipulilla ja sormisuolalla voi salaatiksi kutsua. Enivei tällä voisin hyvinkin elää viikon tai vaikka kaksikin. Kiehautan papuja pari minuuttia vedessä johon on lisätty suolaa. Vedet veks ja anna papujen hieman kuivahtaa. Laita paistinpannulle öljyä, ohuen ohuita valkosipuli viipaleita, pähkinät ja vähän suolaa, paista sen aikaa että valkosipuli pehmenee ja alkaa päästämään kunnolla makua. Lisää pavut ja sekoita kaikki aineet keskenään. Anna olla pannulla niin kauan, että pavut ovat saaneet makua.
Papuset on parhaimmillaan kun ne on vielä napakoita :)
Kotimaiset kasvikset  sivustolla on paljon kaikenlaista hyödyllistä tietoa mm. pavuista;
Pavut ovat erityisesti hyviä proteiinin ja tiamiinin (B-ryhmän vitamiini) lähteitä. Lisäksi niistä saa vesiliukoista ravintokuitua, joka alentaa veren kolesterolia ja hidastaa verensokerin nousua aterian yhteydessä. Koska pavut auttavat verensokerin säätelyssä, ne sopivat hyvin diabeetikoille.
Ei ollenkaan pöllömpi palkokasvi :)
 


Aurinkoista tiistaita sinulle!
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails