sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Viikon reseptit | Köyhät ritarit ja mansikka-raparperihilloke

 
 Koskas olette syöneet  viimeksi köyhiä ritareita? Mulla siitä tuntui olevan jo lähemmäs valovuosia. Miten voi joku niin hyvä ja yksinkertainen asia unohtua pitkäksi, pitkäksi aikaa. Meitä oli viikolla hiukan suurempi kokoonpano ruokapöydän ympärillä ja kesällä ruuan laitto on muutenkin aikalailla rennompaa, siihen samaan tunnelmaan sopii köyhät ritarit kuin nenä päähän. Hillokkeen olin tehnyt jo reilusti aikaisemmin valmiiksi. Mun mielestä kesään kuuluu raparperi, mansikka ja... Fresita ;)
Olivia lehden ohjeella näistä ritareista tulee superherkkuja. Paistetun pullan päälle hilloketta, pehmeää kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Jos hilloke on omaan makuusi liian juoksevaa, niin tee samoista aineista hilloa hillosokeri pussista löytyvän ohjeen mukaan. Meillä ritarit hupeni sellaista vauhtia, etten kerinyt saamaan yhtään annoskuvaa, hups :D
 
 
4 annosta
10 viipaletta pullapitkosta
1 muna
1 dl maitoa
1 dl kermaa
½ rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
¼ tl suolaa
Paistamiseen:
50 g voita
1. Sekoita muna, maito ja kerma laakeassa kulhossa. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla, kanelilla ja suolalla.
2. Leikkaa pulla parin sentin viipaleiksi. Nosta pihdeillä 3–4 viipaletta kerrallaan munamaitoon. Viipaleiden pitäisi mahtua kulhoon vierekkäin. Voit myös vatkata munamaidon tasaiseksi kulhossa ja kaataa seoksen reunalliseen uunivuokaan pullaviipaleiden kostutusta varten. Käännä niin, että viipaleet kostuvat molemmin puolin. Nosta lautaselle.
3. Kuumenna voi paistinpannulla. Nosta pannulle kerrallaan niin monta pullaviipaletta kuin siihen mahtuu ja paista keskilämmöllä pari minuuttia molemmin puolin.
4. Kun pullat ovat kauniin kullanruskeita, nosta ne lautasille. Tarjoa lämpiminä.
Kriittiset vaiheet:
- Pullan pitää olla kuivahtanutta, jotta munamaito imeytyy siihen sopivasti ja mehevöittää sen. Liian tuore pulla kostuu liikaa, jolloin sitä on vaikea nostella ja se jää paistamisen jälkeen sisältä liian märäksi.
- Jos paistat pullaviipaleet liian kuumalla pannulla, pinta palaa nopeasti, mutta sisus ei ehdi lämmetä. Silloin ritari jää lötköksi.
- Jos lämpöä on liian vähän, munamaito kiehuu pullan pinnalla eikä pinnasta tule rapea.
- Kerman ja maidon sekoitus tekee munamaidosta pehmeää ja täyteläistä. Jos käytät pelkkää maitoa, valitse täysmaito, jotta ritarit eivät maistu vetisiltä.
Vaikeusaste: Helppo.
Valmistusaika: Noin 15 minuuttia.
Tarjoilu: Vaniljalla maustetun kermavaahdon ja tuoreista mansikoista valmistetun hillon kanssa.

 
Mansikka-raparperihilloke
 
600 g raparperia
600 g mansikkaa
4 1/2 dl vettä
4 1/2 dl hillosokeria
1/2 - 1 vaniljatanko
(oman maun mukaan)
 
1. Poista mansikoista kanta ja paloittele, jätä odottamaan.
2. Leikkaa raparperin varret 1-2 cm paloiksi kattilaan. Lisää päälle vesi, sokeri ja vanilja.
3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes raparperi on lähes soseutunut.Anna hiukan jäähtyä.
4. Lisää paloitellut mansikat, mutta älä anna hillokkeen enää kiehua.
5. Purkita ja säilytä kylmässä
 
 
Iloa alkavaan viikkoon!
Heidi

5 kommenttia:

  1. Oijoi, nam nam. Kiitos muistutuksesta, pitääkin ottaa reseptit talteen vaikkapa juhannuksen tai viimeistään kesäloman herkutteluhetkiä varten :)

    VastaaPoista
  2. Maistuivat varmasti herkullisilta! Hyvä resepti.

    VastaaPoista
  3. Heikun keikun kaikille! Nämä oli kyllä niin herkkuja että. Sanoin kyllä miehelle näitä paistaessa, että noinkohan lapsille kelpaa paistettu pulla, mutta empä olisi enempää voinut olla väärässä :D

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails