perjantai 10. toukokuuta 2013

Viikon resepti | Pavlova unikonsiemenillä

 
 Kakkurakkautta vuosien takaa. Jotkut asiat vaan on ja pysyy, pavlova on yksi niistä. Sitä tehdään niin juhlaan kuin arkeen. Tänään kepeän kevätpäivän kunniaksi ja iltapäiväkahvin seuraksi. Paljaita varpaita ulkoilutettiin lämpimillä terassilaudoilla ja kuunneltiin linnunlaulua. Tällä kertaa valkuaisvaahtoon lisättiin unikonsiemeniä jotka antaa hennon pähkinäisen maun ja tekee marengin hauskan pilkulliseksi. Ja jotka ei juurikaan kyllä näy näissä kuvissa ;)  
 
 
Pavlova
 
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl väkiviinaetikkaa
1 rkl maissitärkkelystä
2 tl unikonsiemeniä
 
Koristeluun
 
4 dl kermaa
Hilloa, marjoja, hedelmiä tai
mitä ikinä haluat :)
 
 
1.Piirrä leivinpaperin nurjalle puolelle ympyrä joka on halkaisijaltaan n. 26 cm.
Vastaavasti voit tehdä useamman pienen pavlovan.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto kiiltävää ja jää lusikoitaessa keoksi. Lisää maissitärkkelys, etikka ja unikonsiemenet ja sekoita hyvin.
3. Lusikoi valkuaisvaahto ympyrälle suht'koht tasaisesti.
4. Paista 140 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia uunin keskitasossa. Seuraa pavlovan pintaa, ettei se tummu. Ota lämpö pois ja anna tortun olla uunissa vähintään kaksi tuntia tai seuraavaan päivään.
Me hätähousut ainoastaan jäähdytettiin pavlova, koristeltiin ja syötiin :) Erona heti käytettynä on se, että kuori on rapea ja sisus hieman sitkeä. Jos jaksaa odottaa seuraavaan päivään, pohjasta tulee kuivuessaan rapeampi. Pohjan voi siis paistaa montakin päivää aikaisemmin ennen varsinaista käyttöä. Molempi parempi.
5.Koristele pavlova. Meillä oli tällä kertaa vispikermaa, appelsiinia, mansikkaa ja mustikoita. Päälle murusteltiin vielä marenkia.
 

 
 Ihanaa viikonlopun alkua juuri sinulle.
Heidi







18 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Pavlova on kyllä yksi mun herkuista. :) Mä tykkään sellaisesta sitkoisesta marengista, jätän usein itse tehdyn marengin tarkoituksella sellaiseksi.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Annika :) Mä oon ihan pulassa, mulle kelpaa melkeinpä minkalälainen marenki tahansa :D

      Poista
  2. Oi mitä herkkua ja varmasti hyvää :)hauskaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Susanne, herkkua oli :) Iloista viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  3. Ei ole tullut koskaan tehtyä, jostain syystä olen pitänyt Pavlovaa työläänä tehdä. Vaan ei taidakaan olla. Täytynee kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Tanja :) Rohkeasti kokeilemaan vaan. Pavlova ei ole työlästä ja tällä repetillä en ole epäonnistunut koskaan, paitsi tietysti heti seuraavalla kerralla kun tulee kehuskeltua ;D)

      Poista
  4. Nam, pakko nyt sitte tehdä itsekin viikonloppuna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Maikki, toivottavastii maistuu :)

      Poista
  5. Mitkä on sun lempitäytteet? Itse taisin tehdä mansikasta, säilykepersikasta ja kiivistä ihan näön vuoksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka M-K :) Omat suosikkitäytteet on kyllä mansikka, mustikka, passion ja joku sitrus. Usein jotain raikasta makeuden vastapainoksi ja väri on aina kiva juttu. Kiva kun mainitsit kiivin, olin ihan unohtanut kuinka ihanaa vihrää siitä saa :)

      Poista
  6. Pavlova on kyllä niin herkkua! Meillä se syödään aina heti jäähdyttyään, ja minusta nimenomaan se sitkeä sisus on just hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Kirsikka :) Näin meilläkin useinmiten menee, ellen sitten tee erikseen jotain juhlaa varten :)

      Poista
  7. Hyvältä näyttää. Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  8. Meille on luvassa tuota huomiseksi. :)
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Alegni, oot onnentyttö :) Iloista viikonloppua sinullekin :)

      Poista
  9. Herkkua! :)

    Tässä pieni haaste
    http://onaika.blogspot.fi/2013/05/pieni-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka JonnaV ja paljon kiitoksia haasteesta :)

      Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails