perjantai 15. maaliskuuta 2013

Viikon resepti | Punajuuri suklaakakku

Voihan viikko! Ja aika vauhdikas sellainen, mutta saatiinhan viikon resepti tänne vaikka hiukan alkoikin epäilys heräämään :)
Maistoin muuten punajuuri suklaakakkua ja oli tosi mehevää, tokaisi veli sunnuntaina puhelimessa. Sehän jäi ihan aavistuksen verran vaivaamaan ja jonkinlainen viritys siitä oli itsekin tehtävä. Aika lailla erilaisia reseptejä selailtua päädyin käyttämään raakaa punajuurta. Kumpi sitten on loppupeleissä parempi, niin se on sitten kokeiltava. Tässä käytin nyt raakoja punajuuria ja ne olikin onneksi todella mehukkaita. Kakusta tuli mehevä, aavistuksen verran mielestäni maistui punajuuri, joka antoi myös kauniin värin kakulle. Mister M:n mielestä oli plussaa se, että vaikka kakku olikin tuhtia niin ei kuulemma kuitenkaan liian makeaa.  
 
 
Punajuuri suklaakakku
 
12 annosta
 
200 g tummaa suklaata
3 munaa
2 1/2 dl ruskeaa raakaruokosokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
2 keskikokoista punajuurta
 
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hienoksi raastettu punajuuri ja hieman jäähtynyt sulatettu suklaa.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina irtopohjavuokaan (halk. 26 cm), johon olet pingoittanut pohjalle leivinpaperin ja voidellut sekä jauhottanut reunat.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 
Jäähdytä kakku.
 
Kuorrute
 
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g hyvää maitosuklaata
tomusokeria
 
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.
Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto sekä suklaa. Sekoita varovasti tasaiseksi.Mausta tomusokerilla makusi mukaan.
 
 
Koristelussa käytin hasselpähkinöitä joiden annoin hetken kiehua sulatetussa sokerissa. Anna sokerin hetken jähmettyä ja nosta pähkinät vaikka haarukalla sokerista.Vedä pähkinään öljytyin sormin sokerista ohuet langat.
Pähkinöistä tuli aivan hiisin hyviä, joten se on varmaa, että pelkkiä sokerissa paahdettuja pähkinöitä täällä tulee näkymään jatkossakin :) 
 


 Ihanaa alkavaa viikonloppua jokaiselle täällä piipahtavalle!


Heidi


27 kommenttia:

  1. Nuita pähkinäjuttuja meidän kesäjuhliin...laita listalle :D

    VastaaPoista
  2. Oi miten kaunis kakku! Ja tuo pähkinäjuttu on ihan mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Mervi :) Kiitos, jos ei jaksa koko kakkua askarrella, niin pähkinöitä kannattaa ainakin koittaa :D)

      Poista
  3. Ihanan näköinen kakku! Enpä olisi uskonut että punajuurta voi käyttää makeaan leivontaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MOi AnuElina :) Aika skeptinen olin minäkin. Porkkana kun on mulle ollut aina se tutumpi vaihtoehto :)

      Poista
  4. Sun pitäis tehdä joku herkkukirja. Ihan mielettömiä kuvia taas ja noi sokeritukka-pähkinät on ihan huikeita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Nova Melina :) No olishan se hauskaa :D Kiitos paljon!

      Poista
  5. Olen melko uusi lukija blogissasi ja täytyy sanoa että olen aivan myyty!
    Leivontablogi upeimmasta päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MOikka Miina, hauska kuulla ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi :)

      Poista
  6. Wow, todella kaunis kakku. Tuo pähkinäjuju pitää laittaa muistiin!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Alegni, kiitos :) Nötterna var super goda :)

      Poista
  7. Katsoin ihmeissäni, että mitä minipunajuuria tuossa kakun päällä on..;) Ihana nami kakku ja mahtava koristeluidea, vau..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Melody :) No, et ollut ensimmäinen. Ystäväni luuli kanssa että olin veistellyt punajuurista mini punajuuria :D) Kiitos paljon!

      Poista
  8. Sä oot ihan taiteilija jäbä noiden leipomustesi kanssa. Miltähän mahtaa punajuuri maistua kakussa?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anne :) Kiitos, kiitos :D Punajuuri ei mun mielestä maistunut juurikaan, aavistuksen ehkä vie jopa makeutta pois ja mehevöitti sitä kivasti :)

      Poista
  9. Huomaan kokkailevani enenevissä määrin sun blogin reseptejä. Kolahtavat usein mun makeanhampaaseen sekä visuaalisesti niin kovaa myös nuo kuvasi. Reseptikirjaa odotellessa! Punajuuri on kyllä mahtava aines. Toiseksi mehevöittäjäksi suosittelen kesäkurpitsaa, toinen erikoinen mutta mahtava makeiden leivonnaisten pehmentäjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Piia Anneli :) Sehän on hauska kuulla, että reseptit pääsee kokeiluun :) Reseptikirja onkin hauska ajatus, täytynee varmaan lisätä aarrekartalle ;) Kesäkurpitsaa en ole koskaan makeissa leivonnaisissa kokeillutkaan, mutta aivan varmasti sopii. Mehevä ja neutraalin makuinen kun on. Kiitos vinkistä!

      Poista
  10. Ihan tuli vesi kielelle tuota reseptiä lukiessa! Tämä täytyy ottaa must to do - listalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Mustakissa :) Kannattaa kokeilla, vaikkakin resepti näyttää omalla koneella noin kilometrin mittaiselta, niin on kuitenkin aika simppeli :D

      Poista
  11. No voi vitsit, juuri tein viime sunnuntaina punajuuri-suklaakakkua vierailleni - mutta ei täällä kyllä veljeäsi näkynyt :D! Omasta kakustani tuli aika samalla ohjeella kyllä paljon tummempi mutta tosi muheva ja tuhti, ihana kakku. Vaihdoin voin kookosrasvaan ja se sopi kyllä ihan hyvin. Tosin kakun kanssa kävi perinteisesti, lapset ei siitä tykänneet eikä mieskään ole niin makeiden perään eli minä söin mokomaa alkuviikon päiväkahveillani, melkein niin paljon siis ettei hetkeen tee mieli tehdä samaa kakkua uudestaan... Mutta tosi hauskoja nuo sun pähkinäpampulat! Kuva omasta kakustani täällä http://vuohenlinnanvaki.blogspot.fi/ jos kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis Kaardemumma,taitaa olla enemmänkin tätä punajuurikakku liikehdintää ;) Kävin kurkkaamassa kakkuasi ja totta joka sana, paljon tummemmalta näytti. Olisiko kookosrasva vaikuttanut asiaan?? Aika riittoisaa tämä kakku tosiaan on, parina päivänä meilläkin viisi henkilöä sillä herkutteli. Ei olisi ehkä enää kolmantena uponnut :)

      Poista
  12. Vautsi Vau! Mielettömän mahtavat nuo pähkinät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hammi ja kiitos paljon :) Sokerissa paahdetut pähkinät on niin hyviä :)

      Poista
  13. Ihanan kakku, tosi kauniisti tehty koristelu :)

    VastaaPoista
  14. Hmm...punajuuri ja suklaa, aika erikoinen kombo. Toimiko maut keskenään?
    Tosi hieno kakku ja varsinki noi pähkinät. Pitää käytää johonki juustokakun koristeeks tota ideaa :)

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails