perjantai 29. maaliskuuta 2013

Viikon resepti | Mutakakkumuffinit

Mutakakku ohjeita taitaa olla niin monta kuin on leipojaakin, mutta tässä teille tällä kertaa Leila Lindholmin versio. Lasten suihin nämä hävisi pikavauhtia ja veli joutuikin eilen jauhopeukaloksi ja tekemään näitä vielä lisää tämän päivän kekkereihin. Tämän kevään juhlaputki tulee korkattua oikein huolella, mutta pitäähän elämää juhlia :) 
 
 
Mutakakkumuffinit
n.16 kpl
 
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1/2 dl öljyä
1 dl vaaleaa siirappia
(tavallinenkin käy)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl hyvänlaatuista kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
100g n. 70% suklaata
 
Kermavaahtoa ja tuoreita marjoja koristeluun.
 
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sulata voi, lisää siihen öljy ja siirappi. Sekoita neste munavaahtoon.
4. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.
Rouhi suklaa ja sulata rouhe vesihauteessa (mikrokin  käy). Sekoita sula suklaa taikinaan.
6. Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla.
7. Kypsennä muffineja uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Muffinit vajoavat keskeltä, kun otat ne uunista. Jäähdytä.
8. Koristele muffinit.
 
 
Kuvia kekkereistä tulee kun tästä juhlahumusta selviän. Siihen asti oikein ihanaa pääsiäistä kaikille ja nauttikaa asiaan kuuluvilla herkuilla :)
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails