torstai 21. maaliskuuta 2013

Viikon resepti | Lakritsi-valkosuklaa cupcakes

 
Lakritsia, saatikaan salmiakkia en ole juurikaan käyttänyt leivonnaisissa. Ja varsinkin suklaaseen yhdistettynä se on mielestäni ollut aika omituinen juttu. Aina on tuntunut siltä, että jompi kumpi on vähän alakynnessä. Näissä kaikissa tapauksissa lakritsi tai salmiakki on ollut yhdistettynä maitosuklaaseen. Joko maitosuklaa on ollut liian makeaa tai lakritsi/salmiakki liian mautonta tai suolatonta. Joskus tekee mieli aivan hulluna salmiakkia ja suklaata. Samaan aikaan ja eri aikaan. Kuulostaa kyllä kauhean addiktoituneelta, mutta ei mahda mitään. Onko teille koskaan käynnyt niin, että kun näet jonkun ruoan, leivoksen tai syöt, niin siitä tulee joku mielleyhtymä, esimerkiksi musiikki. Nämä cupcaket oli selvää Jamiroguaita, mutta älkää sen takia jättäkö kokeilematta :D  Valkosuklaa ja turkinpippurit samaan aikaan pureskeltuna olikin aika hyvä pari.
Tästä sattumasta syntyi tämän viikon resepti.
 
 
Lakritsi-valkosuklaa cupcake
n.12 kpl
 
3 kananmunaa
1dl ruskeaa ruokosokeria
1 1/2 dl sokeria
1 rkl lakritsijauhetta
(+ murskattua turkinpippuria)
100 g voita
1 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
3 1/2 vehnäjauhoja
n. 100 g valkosuklaata rouhittuna
 
Tee näin:
1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2. Vispaa kananmunat, sokerit ja laritsijauhe ilmavaksi vaahdoksi.
3. Sulata voi ja sekoita se maitoon. Lisää voi-maitoseos kananmunavaahtoon.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edelliseen.
5. Jaa taikina 12 vuokaan, (jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, niin laita kaksi muffinssivuokaa päällekkäin)ja anna seistä vuuissa noin viisi minuuttia.
6. Paista noin 15 minuuttia. Ota muffinssit uunista ja anna jäätyä kunnolla.
 
 
Kuorrute
 
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria maun mukaan
3 tl lakritsijauhetta
turkinpippurirouhetta maun mukaan
 
1. Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
2. Lisää lakritsijauhe, tomusokeri, turkinpippurirouhe ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Pursota ja koristele mieleisiksi.
 

 
Aurinkoista torstaita!
Heidi



17 kommenttia:

  1. Taas oot kauniin herkullisen näköisiä ja kuuloisia luomuksia loihtinut. Ja ai niin, ainakin minä tykkään Jamiroguain tyylistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hammi, kiitos :) Tämä oli mielestäni aika onnistunut yhdistelmä, vaikka suklaan ja lakritsin yhdistelemisessä oonkin ollut aina aika skeptinen. J:n tahtiin alkaa jalka herkästi vipattamaan :)

      Poista
  2. mums filibabba sanoo tämä täti :))

    VastaaPoista
  3. Tiedätkö, valkosuklaa ja turkinpippuri sopii loistavasti yhteen! (Tai näiden jälkeen varmaan tiedätkin.) Takuuvarma makeannälän viejä on sulatettu valkosuklaa ja turkinpippurimurske sekoitettuna ja jähmetettynä. Yksinkertaista mutta niiiiiiin makuhermoja hivelevää..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kuulostaa kyllä aikas hyvälle. Testiin menee :)

      Poista
  4. Näyttää ja kuulostaa niin ihanalle yhdistelmälle!! Menee kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Vilhelmiina, hauska kuulla :) Kerroppa sitten mitä mieltä olit kakkusista :)

      Poista
  5. Oi mahtavaa! Ihanaa saada reseptejä vähän tällaisista eriskummallisistakin yhdistelmistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Susanna :) Joskus on hauska yllättää itsensäkin :D

      Poista
  6. Jamiroguain on just niin jees, noi cup caket taas....nouuuuuu!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Nina, no niin mäkin ensin luulin ;D Hienoo, että ollaan J:stä samaa mieltä :D)

      Poista
  7. Niin herkullisen kuuloinen resepti, mutta mutta... mitä tuo lakritsijauhe on? mistä sitä saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, lakritjauheen ostin Tigerin maustehyllystä. Jos et löydä lakritsijauhetta niin veikkaisin, että onnistuu oikein hyvin pelkästään murskatuilla turkinpippureillakin :)

      Poista
  8. Näitä kokeilin tänään huomiseen isänpäivä lounaaseen, mutta tuli jotenkin hirveän rasvaisia :/ Yritin mahdollisimman täydellisesti seurata ohjeita. Minun kohdallani se kyllä yleensä menee niin että jos oikein yritän ja yritän ja haluan saada täydellistä jälkeä, menee ne pilalle. Kiitos kuitenkin ohjeesta, täytyy kokeilla uudestaan jos onnistuisi! :)

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails