torstai 7. maaliskuuta 2013

Viikon resepti | Bannoffee, tai ainakin melkein....


Jälkkäri tai juhlien makea sulostuttaja joka ei uunia kaipaa. Tällä kertaa tein kaikille omat annokset laseihin. Keksiksi valitsin tällä kertaa suklaa cookien ja lisäisin pakkasesta vadelmia tuomaan hiukan kirpeyttä kaiken makean vastapainoksi.
 

 
Bannoffee
 
200 g suklaa cookie keksejä
50 g sulatettua voita
 
Täyte:
 
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
1 banaani
vadelmia (pakaste tai tuoreita)
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
 
Pinnalle:
 
kaakaojauhetta
vadelmia
 


Aloita keittämällä tiivistemaito. Poista purkista etiketti ja laita avaamattomana kattilaan. Laita vettä niin paljon, että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä kahdesta kolmeen tuntiin. Lisää keittämisen aikana vettä tarvittaessa. Anna purkin jäähtyä hieman ennen avaamista.
Jos haluat oikaista tämän vaiheen ohi niin osta Omar karkkeja ja sulata ne tilkassa kermaa.  Helppo ja hyvä toffeekastike ;)
Murusta keksit, sormin tai tehosekoittimessa ja lisää joukkoon sulatettu voi, sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
 
Kokoa annokset:
 
 Lasin pohjalle keksimurua,kondensoitua maitoa, vadelmia, kermavaahtoa, vadelmia, keksimurua, banaanin viipaleita, kondensoitua maitoa, kermavaahtoa, koristele :)
 



Mmmmm..... makeaa torstaita!
Heidi

23 kommenttia:

  1. Oi vitsit, mikä ohje!! kiitos :)
    NAM*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä Nipsu ja aurinkoista torstaita :)

      Poista
  2. En pystynyt lukemaan loppuun saakka kun alkoi niin tehdä mieli makeaa!!! Annokset näyttävät niiin superherkullisilta, ja multa kun on tällä hetkellä makea kielletty, niin ei pysty... :D Kiitos kuitenkin ohjeesta, palaan tähän pallomahavaiheen jälkeen ehdottomasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anna G, onnittelut lienee paikallaan :) Nyt on hyvä aika kerätä reseptipankkia niin on sitten mistä valita :) Aurinkoista päivää sinulle!

      Poista
  3. Oi miten ihana resepti tuota täytyy kokeilla, olen paristi käyttänyt tuota kondensoitua maitoa ja se on niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MOikka Susanna :) Tämä kyllä rauhoittaa makean nälän joksikin aikaa :) Kondensoitu maito on muuten tosi hyvää lettujen, pannreiden tai lämpimänä jäisten marjojen kanssa. Iloa päivään!

      Poista
    2. Meidän pitkin muuten paistaa lettuja tänään, mutta nyt ei tietenkään ole valmiina kaapissa tuota kondensoitua mattoa... jospa ostan sitä tänään ja sitten siirretään lettukestit huomiseksi :) Kiitos noistakin vinkeistä!

      Poista
  4. Voihan herkkujen herkku, ihan on mun suosikkikakku : )
    Suklaakekseillä ja vadelmilla oon kans banoffeeta tehnyt, mutta en ikinä ole hoksannut laittaa tarjolle annoslaseihin. Kiitos paljon, hyvä vinkki tällaiselle kaavoihin kangistuneelle leipurille : )
    Ihanat kuvat myös!

    Mukavaa torstaita : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Päivi :) Vadelmat sopii tähän mun mielestä tosi kivasti, taittaa sitä hurjinta makeutta :) Laseista tarjottuna on onneksi vaan se yksi annos, sehän olisi ihan kauheeta jos jääkaapissa kummittelisi vielä puolikas kakku ;D) Kiitoksia ja oikein mukavaa torstaita myös sinulle!

      Poista
  5. Voi mikä herkku!! Ja niin kauniisti tarjolla, ihana! ♡ Eikä mikään supervaikea edes toteuttaa, menee kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Vilhelmiina :) Juu, ei ole vaikeaa ollenkaan ja Pirjo tuolla alempana vinkkailee, että kondensoitua maitoa saa valmiiksi keitettynäkin :)

      Poista
  6. Olen joskus useampi vuosi sitten banoffeeta tehnyt. Enkä sen jälkeen ole sitä tehnyt. Ja mä kyllä todella tykkäsin! Maistuvan kuuloinen variaatio sulla :) Kokeilla täytyy!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi JonnaV :) Pitkä tauko mullakin on ollut tämän kanssa, mutta nyt lapset tilasivat tätä kaverisynttäreille, niin aikas äkkiä tehdään uudestaan :)

      Poista
  7. Tuota kondensoitua maitoa on myynnissä myös valmiiksi keitettynä. Yleensä ne on vierekkäin kaupassa hyllyssä, erivärinen etiketti vain päällä :) Jos haluu niinkun helpolla päästä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkulis Pirjo :) Kiitos vinkistä, en ole huomannutkaan, vaikka niitä erinvärisiä etikettejä olenkin tavaillut. Vastaisuudessa täytyy olla tarkempi, kaksi tuntia on kuitenkin paaaljon aikaa ;D

      Poista
  8. eieiei tällaisia kuvia tänne nyt, kun olen täällä Norjassa :D Ihanalta herkulta näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Ekaterina :) Kyllä, kyllä, kyllä :) Täältä puhalletaan vähän toffeen tuoksua sinne turskan kuivatus alueelle :)

      Poista
  9. Ihania kerrassan ja niin herkulliset kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sarppu ja leppoisaa torstai-iltaa :)

      Poista
  10. Huh huh, täällä ei pitäisi käydä urheilun jälkeen ja nälässä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MOikka Liina :) Onneksi hyvän spurtin jälkeen voi ihan pikkuisen herkutella :)

      Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails