tiistai 31. heinäkuuta 2012

New York Cheesecake

Glorian kuudennesta keittokirjasta löysin houkuttelevan oloisen juustokakun ohjeen. Harrastuksiin kun kuuluu reseptien lukeminen, niin tätäkin tuli luettua moneen kertaan ja hartaudella :) Suutuntuma ennen kakun maistamista oli jo ihanan samettinen. Voiko siitä muuta tulla kun osa pohjasta paistetaan ja osa hyydytetään. Kun täytteeseen lisätään vielä limeä niin pelkkä tekstikin tuntuu hipovan täydellisyyttä. Digestivekeksi murupohja pläjäyksiin jonkin verran väsyneenä aionkin seuraavalla kerralla kokeilla vaikka murotaikinaa taikka sitten ihan jotain muuta keksiä. Muuten ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juustokakku, mums!

POHJA
200 g digestivekeksejä
100 g voita sulatettuna
1/2 kanelia


TÄYTE
3 prk (yht. 600 g) maustamatonta tuorejuustoa
(Philadelphia)
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl raastettua limetinkuorta
2 tl vaniljasokeria
1 tlk (200 g) ranskankermaa


PÄÄLLE
1 tlk (200 g) ranskankermaa
2 rkl sokeria
2tl limettimehua


VADELMAHILLOKE
2dl vadelmahilloa
2 rkl vettä
200 g vadelmia

KUUMENNA uuni 175 asteeseen.
Tee pohja. Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan ja kanelin  kanssa. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan ( halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi.
Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa sitä sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista hetki. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaten. Lisää limetinkuori, vaniljasokeri ja ranskankerma.
Kaada seos pohjan päälle ja paista uunissa noin 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan noin tunnin ajan.
Sekoita päällyksen ainekset ja levitä kakulle. Peitä kakku kevyesti kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Tee vadelmahilloke. Mittaa hillo ja vesi kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes hillo muuttuu juoksevammaksi. Siivilöi seos ja laita se takaisin kattilaan. Lisää joukkoon vadelmat, kääntele kevyesti ja tarjoa juustokakun kanssa.



Sen verran piti tietenkin ohjeesta poiketa, että mustikka aikaan mustikoita oli pakko livauttaa mukaan. Ja jos ihan totuudessa pysytään niin taisi sitä limeäkin mennä enemmän kuin reseptissä sanottu määrä :) Mutta jokainen säveltää oman maun mukaan, eikös niin?



Oikein ihanaa alkavaa elokuuta jokaiselle!

Heidi

33 kommenttia:

  1. Ihana kakku.Taidan lainata ohjetta tulevana viikonloppuna, kun meille on tulossa vieraita :)Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Maru, oleppa hyvä :) Onkin siitä kiva tapaus kun voi ja melkeimpä kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Toivottavasti maistuu :)

      Poista
  2. Heipähei, täällä ilmoittautuu uusi lukija (- ja juustokakkujen kestokuluttaja) ;) Herkullisia ja kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sari, hauskaa että olet tullut lukijaksi, kiitos sinulle :) Tykkään kanssa juustokakuista ja tästä tuli kyllä mun lemppari sen samettisen pehmeän täytteen ansiosta :D

      Poista
  3. Juustokakut on niiiiin hyviä! Ja jotenkin vieläpä tosi kauniin näköisiäkin, ainakin tuollaisten ihanien marjojen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MOikka Kirsikka,niin on :) Marjat raikastaa aivan ihanasti juustokakkuja ja nyt niitä on yllinkyllin tarjolla:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Heippa Krista :) Ihan herkkua oli :) Toivottavasti sinulla on kesä sujunut aurinkoisissa merkeissä :)

      Poista
  5. nyt ois aika herkun näköinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MOikka Minna :) Nyt vaan kapustat ja kauhat kehiin :D

      Poista
  6. Tätähän voisikin askarrella siskolle tarjolle, juustokakku kun ei senkään kohdalla Hukkanen mene. Vaikuttaa ihanalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MOikka Mervi :) Kannattaa askarrella, mielestämi oli oikein hyvää :)

      Poista
  7. Hmm, tuo päällys epäilyttää. Mikä noissa aineksissa hyytyy jääkaapissa ollessaan niin paljon, että kakku on leikattavissa? :) Herkulliselta kakulta vaikuttaa joka tapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Krisse :) Voin vakuuttaa, että päällys pysyy ihan paikallaan vaikka siihen ei ole lisätty liivattetta. Testattu on :D Itse pidin kakun yön yli jääkaapissa. Kokeilemaan vaan rohkeasti :D

      Poista
  8. Hmm, tuo päällys epäilyttää. Mikä noissa aineksissa hyytyy jääkaapissa ollessaan niin paljon, että kakku on leikattavissa? :) Herkulliselta kakulta vaikuttaa joka tapauksessa!

    VastaaPoista
  9. Oi mikä ohje! :-) Ihan mahtavuus! :-) Varmasti ihan super hyvää :-) Päätyy resepti kirjaani :-)

    Tervetuloa osallistumaan Riviera Maison arvontaan blogiini :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Seija :) Itse tykästyin tähän kyllä niin, että tulee varmasti tehtyä useammankin kerran :D

      Poista
  10. Herkulliset kuvat! Namskis. Kakku paistetaan uunissa, jolloin kananmuna saa sen hyytymään. Pitääkin tehdä taas tätä ihanaa herkkua ;)

    Myös minulla on blogissani meneillään kiva arvonta! Klikkaa mukaan http://countrysally.blogspot.fi/2012/08/elokuun-arvonta-by-zoom-design.html

    Terkuin, Sally

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sally :) Kiitos :) Tämä oli kyllä siitä mainio resepti, että täyte pysyy kivan kuohkeana vaikka paistetaankin :D

      Poista
  11. Nam!

    Ehdottomasti ihanin ja samalla epäterveellisin juustokakku, jota olen syönyt oli New Yorkin Junior'sissa... yhdessä palassa oliva varmaan 10.000 kaloria...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Lumo! :D) Toi kalorimäärä sai mut kyllä repeemään, mut saattaahan se olla mahdollista kun ajattelee noita ranskankermojen ja juustojen määrää :D Ihanaa elokuun alkua sinulle!

      Poista
  12. Hyvänen aika miten herkullisen näköinen..tuota on ihan pakko kokeilla....kaloreista viis...:D Ihanaa elokuun alkua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MOikka Tuija :) Juu kaloreita ei aina kannata laskea muuten menee ilo koko herkuttelusta :D Ihanaa elokuun alkua sinullekin!

      Poista
  13. Ajattelinkin, että ihan justiinsa löydän jostakin blogista herkun juustokakkuohjeen tai vaihtoehtoisesti mustikkapiirakka ja/tai muffariohjeet. Tämä New Yorkin juustokakku näyttää ja kuulostaa tosi hyvälle. Ehkäpä tätä sitten lauantaiksi, kun 13 v toivoi nimenomaan juustokakkua kummitätisynttäriversioille.

    Kiitoksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anne :) No tämähän tuli sitten kuin tilauksesta, oikein hyvää on ja voi tehdä jo etukäteen niin on synttäripäivänä yksi homma vähemmän :) Oikein paljon onnea 13-vuotiaalle!

      Poista
  14. Nam! Täydellinen kesäleivonnainen!

    VastaaPoista
  15. oi että ihana kakku, ja kaunis blogi muutenkin. :) Tervetuloa vastavierailulle. http://juhlatar.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  16. Testaan ehdottomasti, kiitos reseptistä ja upeista kuvista! :)

    VastaaPoista
  17. Ai että on hyvännäköinen ja taatusti myös hyvänmakuinen kakku! Ja ennen kaikkea kevyt ;) Nuo puskissa olevat marjat suorastaan huutavat tätä kakkua kaverikseen!

    VastaaPoista
  18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  19. Voi että, onpa herkullista! Kuten koko blogi!

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails