perjantai 13. tammikuuta 2012

Leivotaan leipää


Tämä on yksi lempi leivistäni. Useimmiten tätä tulee leivottua jouluksi ja juhannukseksi, mutta maistuu myös muulloin. Ehkä ihan parasta graavatun kalan kanssa. Helppo, sekoitetaan aineet, kohotetaan ja paistetaan. Aikaa menee nostatukseen ja paistamiseen noin kolme tuntia, aineiden sekoittamiseen kymmenen minuuttia. Pitkä odotus palkitaan ja tästä määrästä saat kerralla kolme leipää.

Mallaslimppu

1 l piimää
1 1/2 palaa hiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäleseitä
3 dl grahamjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
 (tällä kertaa laitoin 2 dl spelttihiutaleita
ja 5 dl vehnäjauhoja)
3 dl siirappia
1 1/2 suolaa
3 dl kaljamaltaita


Lämmitä piimä käden lämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva, sekoita.


Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.


Voitele kolme leipävuokaa.


Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja nostata liinan alla 1 1/2 h. Voitele voisulalla tai öljyllä. Paista 170 asteessa uunin alatasolla  1h 15 min - 1 1/2 h.


Tumma rapea kuori ja mehevä sisus. Ensimmäiset palat syödään lämpimänä, voin kanssa.


Tuoksuvaa ja maistuvaa viikonloppua sinulle.

Heidi

15 kommenttia:

  1. Aiijaii, kun on ihanan näköistä. Hirveä nälkä, niin tämmöistä päivitystä jää vain tuijottelemaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Kaisa, vastapaistettu leipä on kyllä niin hyvää. Usein sitä sitten tuleekin syötyä ehkä hippasen liikaa :D

      Poista
  2. Herkullisen näköinen leipä, mä kans tykkään leipoa leipiä vaikken muuten mikään leipuri olekaan. Tätä reseptiä vois myös koittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maikki, kokeile ihmeessä :) Voin taata, että leipä onnistuu ellei unohdu uuniin :)

      Poista
  3. Mua kiinnostais tietää, että miten ihmeessä teet tälläsiä kuvia? Jollain ohjelmalla vai onko kamerassa tälläinen hienous..? :) Niin ihanan näkösiä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Iianna,kiitos :)Ihan normaalista kuvaan luonnonvalossa jos sitä vaan riittää, sen lisäksi sitten välillä käsittelen kuvia niinkuin näitä. Näiden kuvien käsittelyssä olen käyttänyt netistä ilmaiseksi ladattavaa PhotoScape ohjelmaa. Se on kivan näppärä tallaiseen harrastelija käyttöön. Muita ilmaisia ohjelmia on mm. Picasa ja Pixlr-o-matic.

      Poista
  4. Varmasti hyvää ja kivat kuvat postauksessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maija, kiitos :) Tässä on kyllä aika lailla maut kohdillaan jos pitää pikkuisen makeasta ja tummasta leivästä :)

      Poista
  5. Oi, joulun aikaan maistoin tuollaista olutleipää ensimmäistä kertaa, ja tarkoitus oli googletella sille reseptiä - nyt ei tarvitsekaan enää, kiitos! :)

    VastaaPoista
  6. Heippa Neiti X, hauskaa jos tästä reseptistä on muillekkin iloa. Toivottavasti maistuu :)

    VastaaPoista
  7. Missä asteessa olet leivät paistanut? Näyttävät herkullisilta! :)

    VastaaPoista
  8. Krisse - paistoin 170 asteessa :) Lisäämpä sen tonne tekstiin välittömästi :D

    VastaaPoista
  9. Ihana resepti ja kuvat!! Nappaanpa ohjeen mukaani, kiitos!:)

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails