torstai 15. joulukuuta 2011

Vaniljainen riisipuuro

Vähän herkumpi versio tällä kertaa ja samalla kokeilua josko tämä kelpuutettaisiin aattoaamuun. Lämmitettiin 4 dl kermaa sekä 6 dl maitoa ja lisättiin reilu desi riisiä.
Joukkoon rapsuteltiin puolikkaan vaniljatangon siemenet ja noin teelusikallinen suolaa.
Mieli olisi tehnyt laittaa mukaan vielä vähän kardemummaa mutta pieni apukokki oli toista mieltä. Ja kun on kaksi kokkia niin kompromisseihin on taivuttava. "Kyytipojaksi" sokeria, kanelia, manteleita ja ehkä ihan vähän voita jos sitä vielä kaupoista saa :) Niin ja koristeeksi ihanasti tuoksuva vaniljatanko.




Heidi

4 kommenttia:

  1. Mä teen täysimaitoon, siis siihen, mikä tulee suoraan lehmästä. Rasvapitoisuus taitaa olla yli 4%. On niin HYVÄÄ!
    Meillä tehdään kaksi litraa kerralla kun sekin loppuu vuorokaudessa kuitenkin. Lapset vähän tykkää...
    Ja tuo VOI juttu. Huoh. Mä en ole saanut ainuttakaan pakettia voita. Ja olis ollu kiva leipoa voilla jouluksi. Taitaa jäädä haaveksi vain...
    ---Anrinko

    VastaaPoista
  2. Anrinko - Niin varmasti onkin :) Meillä lapset syö ihan mitä vaan puuroa aika nihkeesti, mutta suostuvat kuitenkin jo maistelemaan :) Aleksi-> http://vivaciabatta.blogspot.com/ hölskytteli omat voit kannellisessa lasipurkissa. Täytyy laittaa varmaan lapset kirnuamaan jouluksi voit tälla tekniikalla. Sullakin kommentointi ongelmia, harmillista. Tuntuu olevan taas oikea riesa...

    VastaaPoista
  3. Voi on ollut kyllä hakusessa. Eilen etsintöjen jälkeen löysin LIDListä pari pakettia tääl pohjosempana..

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä. Täytyypä testaa tuo vaniljatanko versio. Muutoin punaiseen maitoon keitetty, reilulla voilla maustettu riisipuuro on mun bravuuri. Muutapa en sitten osaa pottumuusin lisäksi tehäkkään..

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails