keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Punainen, pyöreä, pirtsakka

ja ihanan kirpeä puolukka. Seuraksi laitetaan reilusti valkosuklaata ja murskattua hasselpähkinää. Siinä tämän kakun kolme pääainesta. Kakusta tulee kivan tumppua eli tiivistä ja hiukan kosteaa. Ja kuten tapoihin kuuluu niin ei ole edes ollenkaan vaikeaa.





Valkosuklaa - puolukka kakku

Jos haluat matalan kakun niin vuoraa irtopohjavuoka, halk. noin 23 cm. Jos taas haluat pienen ja korkean kakun niin vuoraa irtopohjavuoka halk. noin 16 cm. Huomioi näissä myös paistoaika, matalampi paistuu noin 20:ssä minuutissa kun pienempi ja korkeampi tarvitsee aikaa paistuakseen noin 35 - 40 minuuttia. Uunin lämpö on 175 astetta ja paistetaan alimmalla tasolla.

Ainekset:

2 dl tummaa ruokosokeria
200 g valkosuklaata
2dl lämmintä vettä
150 voita tai margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 leivinjauhetta
n.1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
2-3 dl puolukoita
3 munaa

Päälle:

valkosuklaata
puolukoita

1. Sekoita kattilassa sokeri, valkosuklaa,voi ja 2 dl lämmintä vettä.
Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Nosta kattila liedeltä
ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

2. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon.
 Lisää hasselpähkinärouhe ja puolukat.
Sekoita joukkoon suklaasula ja munat yksitellen.

3. Kaada taikina vuokaan. Paistoajat;  iso matala kakku noin 20 minuuttia
 ja pieni korkea noin 35 - 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla; kun taikina ei tartu
tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun hetken jäähtyä vuoassa. Irrota kakku vuoasta ja siirrä ritilälle jäähtymään.
Jäähtyneen kakun päälle sulatettua suklaata ja puolukoita. Huoneenlämpöinen valkosuklaa leikkaantuu hyvin terävällä veitsellä.


Iloisia leivontahetkiä!
Heidi




13 kommenttia:

  1. Tumppua :D Hauska, uusi merkitys tumpulle ;)
    Mutta hei, ihanaa päivää sinne kotinurkille, pian nähdään!

    VastaaPoista
  2. Moikka Ekaterina, rakkaala lapsella on monta nimeä :) Turvallista kotimatkaa!

    VastaaPoista
  3. Nam nam! Tätä täytyy ehottomasti kokeilla. Puolukka, pähkinät ja valkosuklaa, mun lemppareita kaikki!!! :D

    VastaaPoista
  4. namskis!!! tulee sama tunne kuin joka kerran sun leipomuksista; haluu maistaa!!! :)

    t:heidi aurablogista joka ei vieläkään pääse kirjautumaan

    VastaaPoista
  5. Oi, miten herkullisen näköinen kakku..pitää ehdottomasti kokeilla, vaikka jo viikonlopuksi!
    Iloista keskiviikkoa

    VastaaPoista
  6. Hmm... pitäisiköhän "uhrata" osa omin pikku kätösin (ilman poimuria) noukkimistani puolukoista tähän. Näyttää nin herkulliselta.

    VastaaPoista
  7. Heipat pitkästä aikaa! Mäkin jäin nauramaan tota tumppua :D Ihanan oloinen kakku, vitsi kun oisin ahkerampi leipuri! Mahdottoman ahkera maistelija olen kylläkin..

    Kauniita postauksia täällä. Tuo ed. matto ellokselta on tosi nätti!

    Teija Kelorannasta

    VastaaPoista
  8. huikea puolukkainen resepti, saa melekein heti rientämään keruureissulle metsään..

    VastaaPoista
  9. Voi taivas miten hyvännäköinen kakku, varsinkin kun on vielä leikattu pala jo pois ja kuorrutus pääsee hieman valumaan. Syötävän herkun näköistä!

    VastaaPoista
  10. Mä tein heti tätä kun oli poimitut puolukat vielä jääkaapissa! Kiitos ohjeesta! Valkosuklaata ei vaan sattunu olemaan kaapissa ku yks pieni levy, joka meni taikinaan. Ni jäi tuo kuorrutus pois, vähä kirpeää oli et ois varmaan sen suklaakuorrutuksen tarvinnu :) Mut ehdottomasti teen toistekin kera suklaakuorrutteen!

    VastaaPoista
  11. Voihan slurpsis. Tälläset reseptit pitäisi lailla kieltää, kun meinaa tukehtua kuolaansa lukijaparka.

    VastaaPoista
  12. ooooh, ihanan näköinen! puolukka ja valkosuklaa kuulostaa vallan mainiolta yhdistelmältä!

    VastaaPoista
  13. Mmmmmm... Miten herkun näköistä! Pitänee korvata pähkinät jollain muulla suht rouhealla, kun meillä asuu allergikko :/

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails