keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Valkosuklaa raparperipiirakka

First things first, eli oikein paljon kiitoksia eilisen postauksen kommentoijille! En päässyt eilen enkä nyt tänä aamuna vastailemaan oman blogin kommentteihin, hmm...
Nyt kuitenkin siihen lupaamaani reseptiin :)

Piirakkaan tarvitset :

5 raparperin vartta, pilko pieniksi ja laita kulhoon.  Ripottele päälle 3 tl ruskeaa raakaruokosokeria ja sekoita. Jätä odottamaan.


Valmista pohja:

2 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4  tl ruskeaa raakaruokosokeria
1/2 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1 kananmuna

Sekoita taikinan ainekset nopeasti keskenään.
 Kääräise kelmuun ja nosta jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa puolisen tuntia.
 Sen jälkeen taikinaa on helpompi käsitellä.

Voitele ja jauhota vuoka halk. 26 cm
,(voit tehdä piirakan myös irtopohjavuokaan)
Painele taikina vuokaan.

Täyte:
 Kaada raparpereista irronnut neste pois
Levitä raparperit piirakan pohjalle
 Lisää noin desilitra valkosuklaata tai maun mukaan :)
Sekoita 2 purkkia kermaviiliä, 2 kananmunaa ja 2 tl raakaruokosokeria keskenään ja kaada raparperien päälle.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia



Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Keitä kuppi kahvia ja nauti.


Maistuvaa keskiviikkoa!
Heidi


22 kommenttia:

  1. Ihan pakko olla hyvää. Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Nam, nam! Juuri mietin että minkä piirakan sitä tänään tekisi kahvin seuraksi ja tähän taidan kallistua! Ei muutakuin mummon kasvimaalle varkaisiin ;)

    VastaaPoista
  3. maailman kauneimmin esitelty resepti ikinä.

    VastaaPoista
  4. Olisi kommentoinut jo eilen, mutta en päässyt tunnuksilla "läpi", en myöskään omassa blogissa pääse kommentoimaan kuin anonyyminä.
    Aivan mahtavat tölkkiostokset ja tää ohje vaikuttaa niin herkulle, kiitos reseptistä!

    t:auran heidi

    VastaaPoista
  5. Näyttääpä herkulliselle! Kiitos ohjeesta. Ajattelin tänä vuonna kokeilla mahdollisimman montaa erilaista raparperipiirakkaa, tätäkin!
    Iloista päivää!

    VastaaPoista
  6. Uih, tämän täytyy olla hyvää. Leipoa voisi kyllä, mutta kenetköhän kutsuis herkun syömään.. ettei aivan omaan napaan mene koko juttu! :)

    VastaaPoista
  7. oi onpa herkun näköistä piirakkaa.. Vesi herahti kielelle..
    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Voi unelma! Tätä kyllä tehdään tänä kesänä meillä... Ehkä useammankin kerran... :D

    VastaaPoista
  9. Tätä pitää kokeilla ehdottomasti, koittakaas nyt raparperit kasvaa että pääsen leipomaan:)Kiitos ohjeesta, kauniita kuvia.

    VastaaPoista
  10. hei, oi mikä resepti, nam.... kiitos, täytyy kyllä myös kokeilla :)

    VastaaPoista
  11. Raparperipiirakkareseptejä ei voi koskaan olla liikaa:) Kokeiluun menee! Kiitos!

    VastaaPoista
  12. anteeks nyt, mutta hitto, kun näyttää hyvälle!
    terv. ingela

    VastaaPoista
  13. Pitääpäs laitta resepti talteen ja kokeilla vaikka mökillä. Kuulostaa niin herkulliselta, että ihan pakko on kokeila.
    Kiitos, että jaoit sen meidän kanssa!
    -päivi-

    VastaaPoista
  14. Tää testaa kanssa repsua. Ihanan näköstä ja rapsut on valitettavasti valmiita kerättäväksi.

    VastaaPoista
  15. Herkku piirakka! Viikonlopun kahvihetkeen tätä, kiitos :)

    VastaaPoista
  16. Jauhot ja sokeri on kai desilitroina ja leivinjauhe teelusikallisena, vai kuinka? Viikonloppuna nyhdänkin pihasta ensimmäiset raparperit ja teen tämän piirakan. Kiitti!

    VastaaPoista
  17. Heipa kaikille ja oikein aurinkoista aamua :) Koitetaan nyt saada kommentti läpi sadannenkahdenkymmenen kerran :) Ohjeesta on unohtunut desit ja teelusikat jonka tarkka anonyymi huomasi, kiitos sinulle! Lisäilenkin ne pikinmiten :) Kiitokset kaikille myös kommenteista!

    VastaaPoista
  18. Voi nyt hyvänen aika sentään miten voi näyttää ja kuulostaa niin HYVÄLTÄ! Melkein tuli tippa silmään kun alkoi tehdä tuota mieli niin kovasti ja se on vain kuvissa! :)

    VastaaPoista
  19. Testasin ohjetta. IHAN TÖRKEEN HYVÄÄ. Valkosuklaan ja raparperin liitto on made in heaven!
    Syötin piirakan naapurinrouville ja kaikki kehuivat maasta taivaisiin.
    Kiitos tuhannesti ohjeesta.

    VastaaPoista
  20. yksi sana riittää kuvamaan tätä pirakka...IHANAA :)

    VastaaPoista
  21. oikaisu : kuvaamaan tätä piirakkaa...tulikohan nyt oikein :))

    VastaaPoista
  22. Slurps, herkullisen näköistä!

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails