sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Kuppikynttilät

Tänäkin vuonna tuli tehtyä aikamoinen määrä kuppikynttilöitä. Kuppien värit määräytyy tietysti aika tavalla sen mukaan mitä kirppaleilta sattuu löytymään. Tänä vuonna kupeista tuli enimmäkseen valkoisia ja muutama kaunis punaruusunen kuppi löytyi myös. Viime vuonna tein näitä myös myyjäisiin. Tästä pääset viime vuoden tunnelmiin ja on siellä pöydällä muutama orpo kuppikin jäljellä :) Kuvia klikkaamalla saat ne suuremmiksi. Vinkkinä niille jotka näitä innostuu kokeilemaan niin laittaakaa pellin päälle leivinpaperia ja kupit siihen. Jos tulee loiskittua niin sotku on helposti siivottavissa :)

Kaunista neljättä adventtia sinulle!

Heidi17 kommenttia:

 1. Milläs muuten kiinnitit tuon sydänlangan kupin pohjalle? Mulla olisi taas kynttilänjämiä niin paljon, että pitäisi tehdä seuraava satsi kynttilöitä. Olen tehnyt sekalaisiin sinkkiastioihin, säilykepurkkeihin ja ihan maitotölkkiin.

  Mukavaa neljättä adventtia!

  VastaaPoista
 2. Nonna - Solmin synänlangan kiinni grillitikkuun ja mahdollisimman suoraan vaan kuppiin roikkumaan. Varovasti vähän steariiania kupin pohjalle ja anna jähmettyä. Se, että kastelee sydänlangan pari kertaa steariiniin, suoristaa sen ja antaa jähmettyä niin helpottaa kanssa tässä hommassa :)

  VastaaPoista
 3. Kynttilän pätkiä tosiaan kertyy aika lailla. Tämähän olisi sellainen idea, jonka uskoisin itsekin pystyväni toteuttamaan. Onko muuten tuon steariinin kanssa pelaaminen hankalaa? Lähinnä ajattelen sitä kuumumis/syttymisasiaa...

  Nuo kynttiläkupit ovat kyllä tosi kauniita!

  VastaaPoista
 4. Anne - Itse en ole kertaakaan onnistunut sytyttämään steriinia. Sulattelen tosi miedolla lämmöllä kirppikseltä ostamassa kattilassa. Kansi on tietysti hyvä pitää varalta vieressä jos sattuu leimahtamaan. Tai sitten voi koittaa sulattamista isossa lasipurkissa vesihauteessa. Uuden Kuun Emilia oli tehnyt näin kunttilöitä pilttipurkkeihin :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja ja kupit on kauniita. Nuokin varmaan antavat erilaista valoa, riippuen kupin paksuudesta.

  VastaaPoista
 6. Voikun hieno idea! Täytyy pistää korvan taakse odottelemaan. Kynttilän loppuja olisi kyllä jo reippaasti varastossa, mutta kaikkeen ei ennen joulua ennätä! Ehkä siis välipäivien iloksi.. :)

  VastaaPoista
 7. Voi pahvi, sulta pesee noita juttuja... Sain justiinsa vasta edellisen projektin alulle eli leikkasin kuihtumista harkitsevia amarylliksen kukkia irti ja laitoin jäätymään...
  Käytätkö uutta kynttilämassaa vai jämiä? Ja mitä noista lautasista tulee? Kysyn jo valmiiksi...

  VastaaPoista
 8. Kauniita. Noita piti tehdä itsekin, mutta en sitten saanut aikaan... no onhan kaikkea muuta kotitekoista tehtynä.

  Meillä pari kirpparikuppia on kesällä kepin päähän liimattuna lintujen pesualtaana. Poimin idean Cape Codista, viehättävän antiikkiliikkeen pihalla niitä oli useampiakin.

  VastaaPoista
 9. Ihania!

  Meillä kans kerätään kynttilänjämiä, sitten pitäsi käydä kirpparikierroksella hakeen kauniita kuppeja. Ehkä noita tulee tehtyä vasta sitten ensi jouluksi;)

  VastaaPoista
 10. Taitaa jäädä ensi jouluun! Pitäisi nimittäin löytää noita kuppeja ensin :-)

  Ihania ovat!

  VastaaPoista
 11. Noita täytyy kokeilla! Täytyy kai perustaa kansio ihanille ideoille, joita pitää kokeilla ja se täyttyy pikavauhdilla sinun ideoillasi

  VastaaPoista
 12. Anis - Just niin, ohuemmasta kupista valo hohtaa kauniisti läpi ja paksummasta valo loistaa vain kupin yläpuolella :)

  Marleena - Jemmaile vaan kynttilänpätkiä :) Sitten on kivaa kun on mistä valita ja ei lopu kesken kun into iskee :))

  Kati - ♥

  Mokkakissa - Laitathan kuvia amarylliksestä? Mulla olis ihan viitävaille valmis tapaus jäädytettäväksi :) Käytän vanhoja jämiä, niistä saa yleensä sydänlangankin :)Lautaset laitan kupin alle :)

  Lumo - Kuulostaa ihanalta idealta tuo lintujen pesuallas :) Käykö niissä tinttejä pesulla?

  Pioni & Vekarus - Ensi jouluksi kun teette niin onkin hyvä aika kerätä kuppeja :) Tuntuvat ruusukupitkin olevan sen verran kovassa huudossa, että kirppareilla alkaa niistäkin olla pulaa :))

  Selma - Kokeile ihmeessä :) Hauskaa puuhaa!

  VastaaPoista
 13. Kivoja kuppikynttilöitä! Ruusukupit on hurmaavat! Mä olen alkanut polttamaan kruunukynttilät ihan loppuun, joten meillä ei jää paljoakaan jämiä. :)

  Oikein tunnelmallista jouluviikkoa !

  VastaaPoista
 14. Todella lutuisen ihania kynttiläkippoja :)

  VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails