perjantai 27. huhtikuuta 2018

Leivontaa, niksipirkkaa & kevättä

Kaikkea pientä ja vähän suurempaakin tapahtuu kokoajan. Ursula ressu on steriloinnin seurauksena viettänyt päivänsä makkarankuoressa. Ei kovin kivaa kissaneidille, mutta näiksi päiviksi ollaan saatu viimeisen päälle sylikissa kun sylistä haetaan hellyyttä ja hoivaa. Legginsin sääriosasta tehty sukka onkin ollut todella kätevä ja haava on saanut olla hienosti rauhassa. Ihan parasta niksipirkkaosastoa.
Askeleet suuntautuu kaikissa mahdollisissa paikoissa puutarhaosastoille. Kotiin onkin kantautunut orvokkeja, mustaherukkapensasta, japanin magnoliaa, pelargoneja ja sipulikukkia. Mieleen ei hiivi joulu ollenkaan kun hyasintit on yhdistetty helmihyasinttien, orvokkien, krookuksien ja pikku narsissien kanssa. Nyt rapun vieressä on ihanien värien lisäksi ihana tuoksu. 
Kevättä on mielen lisäksi tuorejuustossa ja lehtitaikinaleivoksissa. Herkulliseen tuorejuustoon törmäsin Vivin instassa. Elikkä rasia tuorejuustoa, ruukku salviaa ja lehtipersiljaa. Surauta tasaiseksi massaksi. Tätähän voi sitten sipaista minkä päälle vaan, mutta jälkiuunilastujen kanssa on kyllä lyömätön pari. Karnevaalikonserttiin innostuin tekemään pieniä kasvispiirakoita lehtitaikinasta. Helppoa, nopeaa ja hyvää. 
Konsertti konsertilta ja harjoitus harjoitukselta ollaan lähempänä Mikkelin Sounds tapahtumaa joka järjestetään 25.-27.5. Hämmästyneenä seurattiin ahkerien soittajien onnistumisia ja jatkoon pääsemisiä. Nyt on jo hämmästys väistynyt syrjään ja vaihtunut toiminnaksi joka kantaa kivasti hedelmää. Sounds tapahtumasta enemmän sitten kun se on lasten kanssa eletty ja koettu. 
Nyt luppaa silmät jo sen verran että reseptin naputtelen vielä tuohon kuvan alle ja sit se on morot.

Lehtitaikinaleivokset
Kasvis

+Paketti lehtitaikinaa - leikkaa palat puoliksi

+Sivele pohjalle yrttituorejuustoa

+Laita päälle puolitettua/halkaistua parsaa, broccoliinia, tomaattia ja kesäkurpitsaa
(parsaa voi keittää pari minuuttia ennen käyttöä)

+Sivele kasvikset öljyllä

+ Pinnalle ripaus suolaa ja mustapippuria

Paista pakkauksen ohjeen mukaan.


Ihanaa viikonloppua juuri sinulle.

Heidi
2 kommenttia:

 1. Ja me hölmöt maksettiin haavapuvusta, joka ei edes istu :D
  Olisitpa jakanut tämän vinkin puoli vuotta sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hitsi, mä en ole koskaan kuulut haavapuvusta :D Tämä oli paikallisen eläilääkärin vinkki jonka oli todennut toimivaksi :) Aurinkoista viikon jatkoa!

   Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails