tiistai 20. lokakuuta 2015

Keltaiseksi kalkitut pöydänjalat


Nyt puskee samoja kulmia postaus toisensa perään, mutta onneksi nyt on sentään mukana vähän väriä. Koittakaahan ihanat kestää! Vielä toissapäivänä olin varsin vakuuttunut, että raaputtelen pöydänjaloista valkoiset maalit pois ja jätän ne paljaalle puulle. Saattaahan se olla, että sekin päivä vielä tulee mutta sitä ennen kerkesi tulemaan se värinkaipuun ja keltaisen värin päivä. Poikkesin eilen pitkästä pitkästä aikaa Tammisaaressa DesignWestissä ja siellä oli kaunis kaapillinen Annie Sloanin  Chalk Paint-maaleja. Toinen toistaan ihanampia värejä. Tälle keltaiselle menetin sydämeni, ehkä vähän myös vähän kirkkaan vihreälle, siniharmaille, vaaleanpunaiselle, korallille.... Tiedättekö, loputonta tahtomista mikä tapahtuu aina maalikaupoissa, tapettikaupoilla, lankahyllyjen luona, liikaa intoa ja rajalliset neliöt. Onneksi on pöydänjalat joita voi maalailla vaikka kerran kuussa jos siltä tuntuu.
Järki koitti puoltaa näitä allaolevia ihania värejä joille myös keksisin kanssa pari kivaa maalauskohdetta. Mielessä läikkyy jo akvarellinen seinä josta väri valuu katonrajasta alaspäin aina vain vaalentuen.
Tässä  Chalk Paint™-maalissa oli monta kivaa ominaisuutta. 
1.Se on todella riittoisaa. Maalasin jalat kolmeen kertaan. Välillä poistin maalia märällä rätillä, ohensin vedellä maalattua pintaa, hioin ja taas lisäilin maalia. Tässä touhussa pikkuisesta kokeilupurkista hävisi noin puolet.
2. Maali kuivuu todella nopeasti. Parin tunnin jälkeen istuskeltiin jo pöydän ääressä iltapalalla.
3. Lähes tuoksuton. Jos tuoksua voisi jotenkin kuvailla niin ehkä etäisesti märkä savi tai askartelumassa. Eipä tuoksu siis juuri millekään.
4. Värin kerroksellisuus ja helppo muokattavuus. Missään ei takuulla voi tehdä väärin ja jos joku ei mielytäkkään niin pyyhitään vaan märällä maalit pois.
5. Ei pohjatöitä, ei hiomista, ei puhdistusta. Ihan unelmamaali siis.
6. Kaikkia värejä voi sekoittaa keskenään.
7. Nopeus. 

Tämä oli nyt tällainen pikainen ensikosketus tähän maaliin, eikä kyllä takuulla jää viimeiseksi. Pinta kaipaa vielä vahaa (tai pikkasen Taika Glow-maalia). Niitäkin löytyi kahdenlaista väritöntä ja tummaa vahaa jolla saa aikaiseksi ajan patinaa. Vielä näitä ei löydy DesignWestin nettikaupasta, mutta jos kiinnostuit niin Karinille kannattaa jättää kyselyä, jotain järjestyy varmasti. Ja ainahan voi tehdä  kivan päiväretken kauniiseen, syksyiseen Tammisaareen.
*Annie Sloan  Chalk Paint saatu:

Näin on uusi syksyinen viikko vierähtänyt käyntiin ja arki rullaa taas omalla painollaan eteenpäin. Oikein ihanaa syyslomaa kaikille joilla sitä vielä on tarjolla ja nautitaan me muut muuten vaan.
Heidi 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails