lauantai 17. tammikuuta 2015

Ilmanpuhdistaja

Epäilevän Tuomaan ahkerassa kotitestissä on ollut viime aikoina Lampe Bergerin ilmanpuhdistaja jonka sain testikäyttöön Design Westiltä. Voin rehellisesti myöntää, että olen todella skeptinen monenkin asian suhteen. Varsinkin kun luvataan että ilma puhdistuu polttelemalla pullossa pientä liekkiä joka kuumentaa sydänlangassa olevan katalysaattorin niin kuumaksi että se tuhoaa haitalliset molekyylit ilmasta. Jepjep... Onneksi luotaisesti utelias luonne ajaa kokeilemaan monenlaisia uusia asioita :) Mutta tiedättekö mitä, tämä pieni pullo nesteineen, sydänlankoineen ja katalysaattoreineen todellakin toimii ja säännöllisesti sitä meillä nykyään poltellaankin. Huoneilma muuttuu raikkaaksi ja helpoksi hengittää, aivan kuin olisi ollut hetken läpiveto. Sopiikin kuin nenä päähän vaikka siivouspäivän viimeistelijäksi. Tai jos nenässä leijuu häiritsevästi ruuankäryt tai kissan kakat. Meillä nämä ainakin käryää harvase päivä ;)  Apteekkari Maurice Bergerin kehittämää ilmanpuhdistajaa käytettiin ensin vain sairaaloissa ja ehkäisemään kulkutauteja joista se siirtyi vasta 1900-luvulla myös kotikäyttöön. Tänä päivänä menetelmä on patentoitu kymmeniin maihin, myös Suomessa ja on Tukesin hyväksymä. Lampe Bergerin ensisijainen tehtävä on puhdistaa huoneilmaa, mutta jos haluaa niin siihen saa myös lisänä huonetuoksun. Meillä on käytössä oma suosikkini neutre, täysin tuoksuton neste ja toisinaan sitten laitetaan pulloon hempeää kukkaistuoksua. Omalta kohdalta huomion arvoista on ollut se, että erittäin tuoksuherkätkin eivät ole reagoineet tähän kukkaistuoksuun jos ovat sattuneet kyläilemään just sen käytön jälkeen (sama juttu muuten Escadan hajuvesien kanssa mikä ei nyt liity tähän mitenkään). Muuten arjessa pyrinkin elämään aikalailla ilman keinotekoisia tuoksuja juurikin tämän hyvin paljon yleistyneen allergian takia.
Pullon mukana tulee helpot ja hyvät käyttöohjeet mukana, mutta on hyvä muistaa että katalysaattori on todellakin tulikuuma ja hyvin kuuma vielä senkin jälkeen kun liekki on puhallettu pois. Nyt kutsuu sohva, kutimet ja skumppa. Neuloosi nimiseen kulkutautiin tämä ilmanraikastin ei kyllä ole tuonut (vielä) helpotusta :)  


Tuote saatu blogin kautta. Sponsoroitu by Design West

Rentouttavaa lauantai-iltaa sinulle,
Heidi


13 kommenttia:

 1. Tosi kaunis tuo palava pullo! Kelpaisi meidänkin kotiin. Ihanat kuvat. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tuire ja kiitos :) Itsekin pidän pullosta ja se onkin saanut jäädä olohuoneen pöydälle, tulee ahkerammin käytettyäkin :) Iloista viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Mielenkiintoinen ja inspiroiva juttu!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa mielenkiintoiselta, ilomielin ottaisin minäkin tälläisen testiin. Olen tarkkanenäinen ja haistan milloin minkäkin viemärin tai naapurin ruuankäryt, olisi ihana kun ylimääräisten hajujen poistoon olisi joku keino...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tiia :) Tämä on ollut aika mielenkiintoista, etenkin kun en itse aluksi uskonut tähän. Eräänä päivä kuitenkin ihmettelin että miten sisäilma tuntuu nenän kautta hengitettynä (vaikea kuvailla mutta ) raikkaan viileältä, silloin olin käyttänyt pulloa joka huoneessa veskejä myöden. Tunnen itsekkin tuoksut voimakkaasti ja jotkut jopa ärsyttävät, mutta tässä ei sitä ongelmaa ole vielä ainakaan ollut :) Iloa viikonloppuusi :)

   Poista
 4. Heh, just minuuttin sitten päivitin omaa blogia ja mainitsin kuinka oonkaan voinu elää ilman lampe bergeriä :-D Mutta ihan mahtava vempain! Itse ainakin inhoan kun ruoanlaito jälkeen jää se ruoanlaiton haju niin tämä kyllä poistaa sen hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Emmi :) Hauska yhteensattuma. Halusin kokeilla aika pitkään tätä ja varmistua että tämä todellakin toimii ennenkuin hehkuttelen täällä blogissa. Mutta kyllä toimii :) Iloista viikonloppua!

   Poista
 5. Meillä tuo sama "lamppu" ja olen ollut todella tyytyväinen... Ilma on jotenkin happirikkaampaa ja raikkaampaa, kun on hieman poltellut Lampe Bergeria:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Frida :) On ollut kyllä todella iloinen yllätys tämä pikkuinen "lamppu" . Raikkaampaa sanoisin minäkin ja raikas sisäilma on aina tervetullutta :) Iloista alkanutta viikkoa!

   Poista
 6. Kuulostaapa ihanalta tuotteelta. Tuollainen olisi varmaan hyvä meidänkin kodissa. Täytyypä käydä kurkkimassa tuonne nettikauppaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sanna :) On kivaa kun löytää toimivan tuoteen joka on vielä ilo silmällekin. Tuoksujakin on moneen makuun jos niistä tykkää :) Iloista alkanutta viikkoa!

   Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails