sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Tunnelmia

Varsin vauhdikas ajanjakso huipentuikin vielä kiivaammaksi kilpajuoksuksi edellisestä postauksesta jossa jo lupailin uutta arvontaakin. Anteeksi siis siitä, että ei tuo lupaus ajallaan täyttynyt ja nyt on lupaamani uusi arvontakin tulossa aivan lähipäivinä. Noina päivinä päässä soi useammin kuin kerran Pelle Miljoonan Moottorie On Kuuma biisin sanat tai oikeastaan vain osa niistä. Ehkä tunnistat tunteen kun
elämä soi korvissa, tuoksuu tuulessa, olen tulessa, rintaa pakottaa, sydän tahtoo lentää, nousta tuulen selkään....
Onneksi tuli joulu joka katkaisi kiireen ja nyt onkin meno rauhoittunut huomattavasti. On ollut aikaa tavata rakkaita ja ystäviä. Syödä rauhassa, nukkua pitkään ja katsoa uusia sekä vanhoja Wallandereita yömyöhällä kuusen loisteessa viinilasillisen ja suklaan kera. Ja nuori Morse, sitäkin on katsomosta katseltu eräänkin kerran:) Meillä perinteisesti joulu saa olla loppiaiseen asti jolloin vietetään Mister M:n syntymäpäiviä. Sen jälkeen kuusi saakin lähtöpassit ja varmasti loputkin niistä vähistä koristeista jotka on laitettu esille. Koti on pääasiassa koristeltu leikkokukkasin joita saakin pikkuhiljaa heitellä pois. Jouluruusut koitan kuitenkin saada säilymään niin pitkään kevääseen, että ne voisi istutella ulos.
Jouluruokaa en yleensä jaksa kovin montaa päivää peräkkäin ja tänä vuonna teimmekin lapsille toivelistan johon sai kertoa mitä söisi kaikista mieluiten tapaninpäivänä kun meitä oli enemmän porukkaa syömässä. Toivelistalle päätyi toast skagen, kevätrullat, sushi ja kananmunan puolikkaat. Aikä näppärästi näihin ruokiin sai piiloteltua parin edellisen päivän jämät. Skageniin katkaravun, lohen ja mädin loput, kevätrulliin kalkkunaa ja sushiin graavatut ja kylmäsavustettut lohet. Sanoisin, että useampi oli enemmän kuin iloisesti yllättynyt pienestä vaihtelusta. 
Huomenna alkaa pienesti arki, mies suuntaa töihin ja minä jatkan tyttöjen kanssa lomailua. Pientä pyykkäilyä ja järkkäilyä, sen mitä jaksaa. Keskiviikkona tavataan taas ystäviä ja otetaan uusi vuosi yhdessä vastaan. Elämä tuntuu nyt hyvältä.

Leppoisia välipäiviä sinulle, palaillaan.
Heidi

4 kommenttia:

 1. Huoh, miten kaunis kollaasi! Ihanat tunnelmat. Leppoisia välipäiviä teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire ja onnellista uuden vuoden alkua sinulle ja perheellesi :)

   Poista
 2. Joulunne näyttää ja kuulostaa kyllä ihanan lämpöiseltä ja omannäköiseltä! :) (Ja se nuori Morse... sitä on täälläkin tuijoteltu...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Lotta, siihen pyritään niin kaikki nauttii ja viihtyy :) Kyllä englantilaiset osaa tehdä hyviä sarjoja.... :D

   Poista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails