perjantai 26. syyskuuta 2014

O = Omenapiirakka

Vielä jaksaa tämä yhden omenapiirakan tälle syksylle pyöräyttää ja eiköhän sitten jo siirrytä pikkuhiljaa pipareihin. Tämän luottoreseptin jaan mielelläni koska ei tästä piirakan leipominen helpommaksi muutu. Kermaviilitäytteeseen voi laittaa omenat, päärynät, persikat ja kaikenlaiset marjat laidasta laitaan. Itse korvaan reseptin valkoisen sokerin ruskealla ruokosokerilla. Ennen uuniin laittoa ripottelen omenapiirakan päälle ruskeaa ruokosokeria, kanelia ja mun uusinta ihastusta raakakaakaojauhetta. Siitä lisää tietoa vaikka täältä jos kiinostuit.

Omenapiirakka

pohjataikina:

100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

4-5 dl Omenaa/marjoja
2 dl kermaviiliä
1 muna
1tl vaniljasokeria
jos haluat,lisää täytteeseen sokeria oman maun mukaan 

+ Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon kananmuna.
+ Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
+ Voitele ja jauhota vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
+ Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja nosta hiukan ylös reunoille.
+ Kaada pohjalle kermaviiliseos ja lisää päälle omenat tai marjat.
+ Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.
+ Tarjoa vaniljakastikkeen tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

Nyt nauttimaan alkavasta viikonlopusta ja ehkä vielä palasta omenapiirakkaa, mums...
Heidi

3 kommenttia:

  1. Ompa kaunis omena-ruusu! Ja varmasti myös maistuu hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis moi Mustakissa :) Kiitoksia ja kyllä maistui oikein hyvälle :D

      Poista
  2. Tämä on kyllä maailman kaunein omenapiirakka <3 Mun on pakko kokeilla toteuttaa tämä ensi viikonloppuna. Ihan jo kuvienkin vuoksi :D

    VastaaPoista

Ilahdun jättämästäsi kommentista ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails